Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Drive se tomu rikalo "Pragocentrismus" To Bata (Tomas i Jan) by mohli povidat, kdyby zili.Asi se dnes toho moc nezmenilo.

0 0
možnosti

IT firma neprodukuje zadne HDP??

Obchodni prostory neprodukuji zadne HDP??

Nemocnice neprodukuji zadne HDP??

Sport, kultura, to take neni HDP?

2 0
možnosti

L68u52b32o57š 25O23t74t

23. 1. 2018 17:49

Nepiště o věcech, o kterých nemáte páru.

3 0
možnosti
Foto

To snad ne, může vás snad něco zarazit.

0 0
možnosti
Foto

asi jste v Praze dlouho nebyl-podle různých nářečí a dialektů byste zjistil, že většina těch podle vás nadutých Pražáku, je náplava :-/

3 0
možnosti

Praha je velmi pravdepodobne jedine mesto na svete, ve kterem ziji naplavy. Obyvatele New Yorku jsou Newyorcane, Londyna Londynane, Berlina Berlinane atd. atd. V Cesku nejsou ani vsichni obyvatele s ceskou statni prislusnosti Cesi. Mozna v Cesku jednou vzniknou krome statni prislusnostii i nove narodnosti, prazska a naplavni.

0 0
možnosti
Foto

HDP = S + I + G + X, pokud jsou koncentrovaná v Praze ministerstva tak vše se započítává do G a současně roste S. Protože Praha figuruje současně i jako sídlo firem, tak se zvyšuje úroveň S + I a možná i X (tedy rozdíl mezi vývozem a dovozem).

1 0
možnosti

Víte , pane autore většinou mi vadí, když autoři příspěvků na tomto blogu neotevřou diskuzi, ve Vašem případě se ale divím, že ji otevíráte, protože jakákoliv smysluplná diskuze o tomto příspěvku je nemožná.

2 2
možnosti
Foto

? Inu, poslední léta pořád čtu o tom, jak obyvatelé stř. kraje většinou pracují v Praze a ono ne :)). To je mi novinka :) viz:

Aby dejme tomu Ml. Boleslav vytvořila půl miliardy, tak musí vyrobit zhruba 2000 aut. To je dvoudenní produkce montážního pásu. To obskurní pražské firmě stačí, když zařídí při summitu NATO promítání a ozvučení sálu – a inkasuje za to také půl miliardy. A individuum Alexandr V. jim to bez problémů proplatí – ze státních peněz. Tak to jsou také pražské ekonomické výkony.

3 0
možnosti

Živobytí v Praze hledají nejen obyvatelé Středočeského kraje, ale i čím dál víc Jihočechů z Písku, Tábora, Strakonic, Jindřichova Hradce, o lidech z malých obcí, které se vylidňují, nemluvě. Značná část Jihočechů po ukončení vysoké školy v Praze zůstává, mnozí zakládají a vedou prosperující firmy, učí na školách, pracují jako lékaři atp.

Tak tomu bylo snad odjakživa, že schopní a úspěšní lidé se rozhodnou žít v metropoli, kde mají víc pracovních, kulturních a společenských příležitostí.

Jen tak namátkou stačí připomenout Jana Husa z jihočeského Husince, románového F.L. Věka, nebo Karla Čapka, původem z Malých Svatoňovic. Rodilým Pražákem není ani Miloš Zeman, Andrej Babiš či primátorka Prahy.

4 0
možnosti

Člověče, Vy se čílíte, jako by snad "zbytek" bylo nějaké sprosté slovo. Praha a zbytek republiky - s čím máte přesně problém? Vždyť to je zcela neutrální popis situace, kdy v Praze volila většina lidí jinak než mimo Prahu, případně že Praha přispěla k tvorbě HDP částkou X a ZBYTEK republiky částkou Y.

Na někoho, kdo jiné lidi bezskrupulí tituluje "parasity" (ach jak půvabně archaické) máte poněkud nízký práh vznětlivosti.

Ke ZBYTKU Vašeho textu - kdo určuje, co je a co není ta správná "hodnota"? Když horník těží uhlí, které se prodává se ztrátou a nakonec na venkově zamořuje vzduch, je to tvorba hodnot? Nebo Vámi zmíněné montování aut, která 90 % času stojí bez užitku na parkovišti nebo v garáži a ve zbývajících 10 % vytvářejí dopravní zácpy a čoudí lidem pod nos, to jsou ty správné hodnoty? Nebo jediné správné hodnoty vznikají v zemědělství (řepka, průmyslová hnojiva a postřiky, eroze, kontaminace vody)?

Aby bylo jasno, já bych si v životě nedovolil výše uvedené profese kritizovat a samozřejmě jsem užil nadsázky. Právě proto, že vím, jak hloupě takové kastování nakonec vyzní, čehož je Váš text jasným důkazem.

IT společnosti prodávají podle Vás předražené produkty - ok. Tak ty produkty nekupujte a máte od "parasitů" pokoj. Já v jedné takové společnosti pracuju a z mých odvodů na sociální pojištění stát živí 4 průměrné důchodce - asi nějaké takové jako Vy. Ale třeba byste byl raději, aby na Váš důchod místo mě přispíval někdo jiný, někdo kdo vytváří ty správné hodnoty. Třeba nějaký zaměstnanec v zemědělství - oh wait...

8 1
možnosti

Plácáte hlouposti, v Praze je několikanásobně víc firem než ve třech-čtyřech okolních krajích dohromady. To , že tam už třeba nejsou ony velké, většinou málo produktivní kolosy, jako za vašeho mládí na tom nic nemění.

Co je stupidního na informaci jak volí Praha a jak volí zbytek státu? Praha vždy volila jinak, asi tam není tolik prosťáčků,kteří uvěří kdejakému lháři...Zeman to velmi dobře ví a po Praze radši diskutovat nejezdí:-)

9 3
možnosti

V Praze je mnoho firem jen na oko. Aby se vyhnuly kontrole.

2 0
možnosti

Těch důvodů proč Praha dře jako kůň:-) a zbytek se veze:-) je více. Např. už za mého socialistického mládí gros podnikového zisku vykazovala centra podniků (hodně v Praze) a výrobní závody (většinou mimo Prahu) jen případnou odchylku od plánovaných nákladů.

1 0
možnosti

Jinak v pražské aglomeraci žije cca 2 miliony obyvatel, tedy 20%. Takže zas tak řádový rozdíl to k té čtvrtině není:-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,13
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik