Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tfuj tajxl, to není blog, to je rudej sliz...8-o

7 2
možnosti
Foto

Máte pravdu. Současný ekonomický systém funguje tak uzasne, že většina mladých ve velkých městech nikdy nedosáhne na vlastní bydlení, a Vo Vo Vo tom to je. Ne o zájezdech na Kanary. Za článek karma!

3 9
možnosti
LB

Česká republika je se 79 % bytů v osobním vlastnictví rekordmanem mezi nejvyspělejšími evropskými státy, kde poměr vlastnického bydlení se pohybuje okolo 69 %.

Z krajů vede Karlovarský s 81 %, následují kraje Středočeský a Jihomoravský se 76,4 %; na posledním místě je Moravskoslezský kraj s 50 % vlastnického bydlení. Dalších asi 13 % tvoří byty družstevní a zbytek jsou byty nájemní.

Jen pro srovnání: V roce 1991 byla u nás třetina bytů v osobním vlastnictví, další třetinu tvořily byty družstevní a poslední třetinu byty nájemní.

1 0
možnosti
Foto

Argumentujete tu mimo jiné bombastickými čísly o "aktivním cestovním ruchu". Ale to nemá s výjezdy našich občanů vůbec nic společného. "Aktivní" se tenkrát označoval z hledisku příjmu státní pokladny. Tedy příjezdová turistika, protože peníze tekly nám. Naopak výjezdy našich občanů do zahraničí se označovaly za "pasivní", protože peníze tekly od nás pryč. Takže ta vaše omračující čísla vypovídají o počtech zahraničních turistů u nás. O výjezdech našich občanů neříkají vůbec nic. Ani nemohou, na hranicích byly dráty.

Takže tady machrujete úplnými nesmysly a nechápu, že s tím dokonce chodíte na veřejnost. Je otázka jestli jste spíše k smíchu, nebo k politování za ztrapňování se.

12 3
možnosti
Foto

Nás jelikož maminka měla nejlepší kamarádku, která utekla v 69. přes Rakousko do Kanady a s kterou si udržovala lehký písemný kontakt jako rodinu nepustili celou nikam. Možná do CCCP, ale tam nikdo netoužil jet.... Ale prstem po mapě, nebo po glóbu jsem aktivně jezdit mohl jak bylo libo ;-D

4 1
možnosti
AT

A můžete mě prosím nasměrovat na propagandistický blog, kde je napsáno, že jsme “třeli bídu s nouzí”?

6 0
možnosti
AT

... asi nemůžete. Protože jste si to vycucal z palce u nohy.

1 0
možnosti
MK

Dost nechutná propagace komunismu. A ze statistických údajů vybíráte ty, které se vám hodí.

Například ty automobily. Normálního člověka nezajímá jejich počet. Pro mě je důležité, že dnes si mohu koupit slušné auto za tři-čtyři měsíční platy a vím, že mi vydrží 15-20 let. Za komunismu stála Škoda 100 dvacet jedna měsíčních platů a po pěti letech byla tak zkorodovaná, že mířila do šrotu.

9 0
možnosti
Foto

. V letech 1970-90 jsme paradoxně v Evropě prožívali nejklidnější a nejmírovější údobí celé poválečné, ale stát Varašavské smlouvy rozpoutávaly války v jiných zemí pod cílem rozšíření komunismu po celém světě tak jsem se to učil

3 0
možnosti
LB

Jj.v zemi obsazené okupační armádou jsme si užívali nejklidnějšího a nejmírovějšího údobí.... Někteří lidé to tak asi měli.

2 0
možnosti
Foto

Tehdy to bylo 13 kg masa na obyvatele a dnes je to 84,0 kg na obyvatele.;-D;-D

4 0
možnosti
ST

"Aktivní cestovní ruch: ..... do kap.zemí: 1980-1,1mil."

To je dost vysoké číslo.

Já tam určitě nebyl a z mého nejbližšího okolí neznám nikoho, kdo by vyjel na Západ.

Ano, samozřejmě vím o několika lidech co vyjeli např. do Švýcarska - syn předsedy MěNV, do Rakouska - manželé zubaři, kovaní komunisté (ale bez dětí), atp.

5 0
možnosti
Foto

Ovšem někteří zase mohli vyjet několikrát za rok, čímž se onen průměr dosáhl.

0 0
možnosti
Foto

Jj, vyjádřil se znalec poměrů v ČSSR;-D

3 1
možnosti
JZ

Nesrovnával bych životní úroveň s jižní Itálii apod. ale srovnával bych ji například se sousedním Rakouskem. V roce 1948 jsem na to byli lépe než Rakousko, v roce 1989 už na to byli Rakušané daleko lépe než my.

18 0
možnosti
Foto

To pan Komárek ještě opomněl zmínit jak příjemnou průměrnou teplotu jsme si v ČSSR užívali na rozdíl třeba od Ohňové země.... ;-D

7 1
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 33,60
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik