Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J41i57ř47í 93K19i88n82d70l

16. 12. 2019 10:39

Rusko Německu umožnovalo na svém území konat manévry a vojenská cvičení, které mělo zakázané. Kdyby SSSR podepsalo dohodu s V. Británií, Francií a Polskem nemuselo k válce dojít a nemuseli zemřít miliony lidí. Stalin dal pokyn nedohodnout se i za cenu ústupků, které V. Británie a Francie udělali. Dohodl se s Hitlerem na sférách vlivu. Stalin válku chtěl, protože věřil, že podle Marxe světová válka přinese vítězství proletariátu. Jenom čekal na to, až se Německo válkou vyčerpá a proto Německo zásoboval od pohonných hmot, kaučuk, potraviny. Zbrojil a shromažďoval vojska na hranicích. Hitler jej předešel. Udělal to, co Stalin nečekal. Vedl válku na dvou frontách. Jeho armáda byla cvičena, jako armáda útočná a to byl důvod porážek sovětské armády. Oba režimy vzešli ze stejného podhoubí a to Marxismu. Hitlerův režim byl založen na rasové nenávisti, sovětský režim na třídní nenávisti. Obě země byly totalitní země.

9 2
možnosti

J66a75k47u82b 39Š69o83l50c

16. 12. 2019 10:43

Nezlobte se, ale můžete napsat něco o tom, jak se v roce 1939 chtěli Británie s Francií domluvit se SSSR? O útočných plánech Stalina proti Hitlerovi píše leda tak Suvorov.

1 0
možnosti

J62a76k22u44b 15Š31o69l20c

16. 12. 2019 10:33

Nedělejme zase ze SSSR neviňátka. Obsazení půlky Polska, Pobaltí, napadení Finska by se dali brát jako obranná politika, pokud by tam nezačali pořádat likvidaci místních obyvatel, takto to byla sprostá agrese a minimálně do 22.6.1941 byl SSSR stejným agresorem jako Německo. Ani osvobozování území bohužel neprobíhalo úplně tak, jak si představujeme osvobození. Bylo to vítězství děsivého zla nad ještě děsivějším zlem.

14 0
možnosti
RJ

To nikdo snad ani nedělá.

Ale pokud někdo chce tvrdit že obyčejná smlouva, ne kdo zaútočil, ale jen smlouva o rozdělení vlivu, byla důvodem války, tak potom opravdu ta Mnichovská dohoda splňuje veškeré podmínky a tam SSSR nebyl.

Fakta jsou fakta, a ty říkají že válku rozpoutalo jen a pouze Německo. Ale také říkají že se na válce SSSR pěkně přiživilo a chovali se stejně jak Němci, akorát byli na straně vítězů tak je nikdo přes prsty neklepl.

4 1
možnosti
Foto

R^R^R^ Tohle patří na titulní stránku, kde se už od včerejška "vyjímá" článek Komunisté zase vyskakují a ze kterého jen čouhá nenávist k Rusku a snaha přišít mu všechno zlo světa!

5 14
možnosti
VR

...a celkem právem:-)

2 2
možnosti
Foto

Cituji z vašeho textu: "Způsob, jakým se v současnosti vypichují bez náležitých souvislostí dějinné střípky, a dělají se z nich dalekosáhlé závěry, jen svědčí o rozsáhlém propagandistickém tažení".

Já si tedy propagandu představuji jinak, než vy.

Už jsem to tu kdysi psal, ale některé věci zaslouží opakování.

Bylo mi sedm let, když v roce 1968 na naše území vpadla vojska Varšavské smlouvy. A má první otázka na maminku byla - oni nás přijeli osvobodit?

Tenkrát fungovala propaganda.

Vy ji dnes vidíte v článku, který se pokouší napravit historická fakta, protože ta nám byla prostě a jednoduše onou komunistickou propagandou utajena.

Po vzoru komunistické propagandy v článku hned "vyčtete" spiknutí západních diverzních centrál.

Smutné.

13 3
možnosti
Foto

Od toho utajování už uplynulo přinejmenším 30 let, od té doby se nám všem snaží vymýt mozky. Našinec se jenom ptá, proč to, když to lautr, ale lautr není zapotřebí.

Mimochodem, tehdy to téměř nikdo - tedy kromě vás - za osvobození nepokládal. To by ta tehdejší mládež se nevrhala pod tanky. Spíše ducha doby vyjadřovalo heslo: Lenine vstávej, Brežněv se zbláznil. Dnes jsem to ochoten za osvobození minimálně před nároky sudetských Němců na odstoupení našeho území v podobě uznání platnosti mnichovské dohody prohlásit.

4 0
možnosti
AM

A78d11a65m 64M12a33l19ý

16. 12. 2019 9:38

Churchill moc dobře věděl, co je Stalin zač.

V době Velká Británie bojovala po boku Francie proti Německu i následně při letecké bitvě O Británii, Sovětský svaz vesele a mohutně zásoboval svého spojence Německo strategickými surovinami.

Že se následně ti dva spojenci pustili do sebe, je už trochu jiný příběh :-/

8 1
možnosti
Foto

Oni sice náckové a Sověti nic společného neměli, ale ta společná vojenská přehlídka po dobytí Polska byla dojemná

10 0
možnosti
Foto

Nikdo nezpochybňuje agresi nacistů koncem třicátých let 20. století a jejich primární podíl na rozpoutání II. sv. války.

Je však nutné smazat ten odér nevinnosti Sovětského svazu, který se choval na jím porobených územích stejně zvrhle, jako nacisti.

Pokud najdete čas, doporučuji Timothy Snyder: Krvavé země.

16 3
možnosti
JJ

J96i78ř62í 76J20o12n24á17š

16. 12. 2019 9:17

A co předcházelo čemu?

2 1
možnosti
MM

Pane Komárku, napsal jste to výstižně, děkuji R^

9 2
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,13
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik