Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Odpověď na nadpis, jakou nese každý odpovědnost za svá slova a psaní, jednání a schvalování jednání druhých? Ježíš nás učí dodnes pravé lidské lásce a svobodě Božího řádu, kterou máme konat hned teď až do smrti. Voltair s Marxem učí nenávisti nejen proti křesťanům zdůvodněné slibem lepšího zítřka. Ti druzí dva svým dílem zneužívají slabých k rozpoutání nenávisti mezi lidmi, nenávisti proti všemu Božímu. Ježíš uzdravoval, Marx štval, ubližoval a podporoval například to vraždění v Paříži - komunu cca 1871, které někteří ještě dnes obdivují.

1 0
možnosti

Ježíš prý řekl: "Moje království není z tohoto světa." - Už z toho je jasné, že mu nešlo o třídní boj, o ekonomiku - byl to prostě typický duchovní učitel své doby, jakých v té doby byli třeba v Indii tisíce. Marx byl právník, ekonom-autodidakt, posedlý ekonomií, chtěl zlepšit svět, měl spasitelský komplex a hýřil destruktivními emocemi stejně jako jeho následovník Lenin. Uljanov spolu s Džugašvilim pak své destruktivní sklony uplatnili v praxi a kdo chce, ví, jak to dopadlo. Putin je proti nim beránek...Karl chtěl zlepšit tento materiální svět, jemuž duchovní lidé nepřikládají valný význam. Je to přece jen iluze, samsára, theatrum mundi, proč se jím nadměrně zabývat? Kdyby se marcisti na ty svoje revoluce vykašlali a šli cestou stávek a sociální demokracie, miliony lidí by se ušetřily mučení a nedobrovolnou smrt, otroctví na Sibiři i jinde.- Tolik moje malá historická glosa.

2 0
možnosti
Foto

Jinak řečeno, dle Ježíše třídní boj se odehrává na nebesích, kam ho přenesl. Království je produkt antagonistických třídních rozporů mezi feudály a poddanými.

1 3
možnosti

Marx vystoupil na veřejnost jako nový mesiáš s receptem, jak lidstvo osvobodit od kapitalistického utrpení. Tedy prvořadě odstranit soukromé vlastnictví a tím nastane mír a blahobyt pro všechny lidi. Nebe tímto sestoupí na zem a náboženství samovolně zanikne. Mnozí této svůdné vizi uvěřili, avšak ta se projevila zcela opačně. Země jenž se na tuto cestu budování vydaly, tak zkrachovaly. Ať už to byl socialismus nacionalistický, tak i ten komunistický. Dnes tuto utopii se snaží naplňovat už jen 3 země - KLDR, Kuba a Venezuela. Ne náboženství, ale Marxovo učení se stalo onou "utopií lidstva". To co hlásal Ježíš se k údivu jeho odpůrců stále naplňuje. Nakonec i ten dříve známý Voltair rok před svou smrtí změnil své ateistické přesvědčení a k údivu svých mladších přátel se nechal pokřtít. Ano, kámen který stavitele marxismu zavrhli, se stal kvádrem nárožním!!

4 0
možnosti
Foto

Naboženství opravdu není utopií lidstva, ale jeho opiem, a současně protestem

0 4
možnosti

Marx prokazatelně hlásal násilí proti odpůrcům komunistů, takže ho můžeme považovat za tvůrce zločinné ideologie. Stejné je to s Mohamedem. V případě Krista však nejsou záznamy o podněcování k násilí - srovnatelném s Marxem nebo Mohamedem.

5 1
možnosti

J68o31s16e98f 84P64o35t39r

17. 5. 2018 15:56

Pane autore,

chtěl bych vám připomenout, že naše pokroková liberální společnost ročně popravuje na 30 tisíc nenarozených dětí. Když už chcete kritizovat, laskavě si uvědomte i tuto skutečnost.

Ateistická, komunistická ideologie, bylo prostě jen nové náboženství. Stačí si připomenout obrovské bohoslužby, třeba 1. máj, nebo VŘSR, kdy pracující adorovali mávátky a praporky geronty vysoko na tribuně, v nebesích.

Ideologie, postavená na falešných, nesmyslných poučkách - základem všeho je nesmrtelná hmota, která se vyvíjí k dokonalejšímu, až ke komunistickému nadčlověku - byla vyvrácena vědou, objevem velkého třesku, hmota, energie, čas a prostor vznikly z jednoho bodu před 13 miliardami let. Také poučka o vývoji byla mimo, vesmír je řízen směrem k entropií, tedy ne k vývoji, ale naopak k rozkladu a rozpadu

Falešné, nesmyslné výplody Marxe a Lenina způsobily smrt 100 milionů lidí. To když si přepočtete na dni (během 60 let aktivního života reálného socialismu) dostanete 4000 mrtvých každý den. Absolutní světový rekord v celých dějinách lidstva

3 2
možnosti
Foto

Jako Ježíš není odpovědný za zločiny inkvizice, tak Voltaire (tak se to píše) nebo Rousseau nenesou přímou zodpovědnost za hrůzy revoluce, Nietzsche za nacismus, a Marx za zločiny stalinismu. nevím co je na tom nepochopitelného. Konečně ani vy ve svém obsáhlém článku neuvádíte žádný relevantní argument pro opak.

1 1
možnosti

Efekt motýlího křídla....kvantová propojenost...kolektivní nevědomí. Každý nese zodpovědnost za to, co říká a dělá.

0 0
možnosti

P65e72t40r 22B32u88r75i63a23n

17. 5. 2018 14:36

Ježíš nehlásal nenávist, ozbrojený boj a vyhlazování celých skupin obyvatel, Marx ano. "Učení" Marxe tedy nebylo zneužito, nýbrž naplněno =100 milionů mrtvých.

Stále slyším o dosud platných ekonomických formulích Marxe, ale nikdo zatím v tom měsíc trvajícím šílenství okolo jeho osoby nebyl schopen jednoduše definovat ani jednu (když pominu stupiditu jako je vstupní kapitál + práce = nadhodnota, což věděl už kdejaký kromaňonec, který vyráběl pazourky za účelem směny).

Nůžky mezi bohatými a chudými se soustavně nerozevírají, nýbrž naopak přivírají. Ona levicová odrhovačka spolu s hořekováním nad konzumní společností postrádá veškerou logiku. V polovině 20. století měli obyčejní lidé 10x více než na jeho začátku, na konci 40x více.

Stejný mýtus je tvrzení, že samoživitelky strádají. Ne. Většinou mají na osobní potřebu více peněz, než pracující otec od rodiny.

15 1
možnosti
Foto

Nejenom v Kapitále Marx vysvětloval, proč kromaňonec nebyl schopen produkovat nadhodnotu,.

0 1
možnosti

J74a94n 60J83e39n56i47c

17. 5. 2018 14:12

Nechápu jak se může někomu podařit dát do jednoho článku Ježíše a Marxe. Dle celé kompozice je však jasná až fanatická sympatie k Marxovi a to ostatní je jen omáčka, aby to bylo aspoň málo zajímavé.

Jak jinak si vysvětlit, že někdo dokáže opěvovat díla Marxe a u Ježíše bere jako jednu ze dvou věcí co stojí za zmínku náklannost k lehkým ženám... Ale jak kdosi pravil, levicová ideologie napáchala ve světě nejvíce zla, což tento článek dokazuje...

14 0
možnosti
Foto

A ideologie Ježíše Krista nebyla levicová? Kdože to neměl vejít do království nebeského?

0 1
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,10
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik