Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takže deset let zločinů Vám připadá jako přijatelná cena? Bez problémů vyměníte deset let bezdůvodného mučení, bití, popravování lidí za omluvitelné, protože potom se někteří radovali a jásali? A co ti mučení a bití a popravení a jejich rodiny, ti nejspíš nejásali a ani normálně nežili. Diktatura na vás ukázala prstem a přiznání z vás vytloukli, i kdybyste v životě ani mouchu nezabil a podle Vás to trvalo "jen" deset let? To i válka byla kratší.

6 0
možnosti
DB

a ještě mne napadá jedna věc po které jste nepsal..kolik hradů a zámků komunisté použili jako zbrojnici a kravíny a prasečáky, a kolik nádherných věcí rozkradli a jak je nikdy ani nenapadlo tyto věci dát do původního stavu...........prostě komunista je komunista............ničí a škodu nenahradí...........proč jste na tento rys komunizmu zapomněl, ??? byl to úmysl nebo jen špatná paměť?

4 0
možnosti
VV

Nejen hrady a zamky, ale i treba hnojny dum Gustava Ginzela na Jizerce.

Tad se ukazuje ze heslo kam komunista slapne 7 let trava neroste je nepravive. Ani po temer 30. letech tam trava neroste.

2 0
možnosti
Foto

Puč v roce 89 nebyl výsledkem vůle občanů, nýbrž logickým následkem činnosti propagandy,.

2 3
možnosti
DB

především to byl výrobek tajných služeb

0 1
možnosti
JH

AUTOR JE DOBREJ KOMIK!! Možná nám časem i vysvětlí i úspěchy ukrajinského hladomoru.:-P

10 0
možnosti
JR

J82a71r18a 64R38a74n91k

14. 3. 2018 2:54

Co komik? Jeste pred par lety by ho kazdy zepsul, najednou se pozemanstujeteRv

0 0
možnosti
AL

Jsem velice rád, pane Komárku, že zde píšete své názory.

A ještě jsem raději, že tento server zveřejňuje názorovou pluralitu blogerů.

I když to někteří diskutující jedinci těžce nesou.

Těším se na další článek.

Příjemný podvečer.

:-)

1 2
možnosti
Foto

když vidím v diskuzi toho Amicuse, tak si říkám, zlatej Hermánek

6 2
možnosti
ŠZ

Není sporu o tom, že bolševik měl poměrně konzervativní ekonomickou politiku. Taky díky tomu byla republika relativně málo zadlužená. Velké mínus byly nevymahatelné půjčky z politických důvodů. Ale je třeba taky vidět, že kapitalistické státy vybudovaly totéž, co popisuje autor článku a přesto se tam měli lidé lépe.

Tyhle řeči, že za komoušů to tak strašné nebylo, opravdu nemám rád. Vůbec přece nejde o to, že mně ublíženo nebylo. Jde hlavně a především o to, že bylo ublíženo a to velice, mnoha jiným. To jsou věci, které se nesmí zapomínat. A to říkám jako bývaly komouš, který zaplať pánbu (snad) dostal rozum.

6 0
možnosti
Foto

Těm, kterým nevadila nesvoboda, ubohá nabídka spotřebního zboží v mizerných obchodech, fronty na cokoliv, špinavá města, mizerná produktivita práce, nadřazenost a hloupost KSČ, otrocká podřízenost SSSR a naopak si vážili plné zaměstnanosti a životních jistot, tak těm je po socialismu teskno.

5 0
možnosti
JL

Chapu blog pana Komarka tak, ze kdyz komunisticky system byl, jak pise, skoro perfektni byla skoda ho nicit.

Bylo tak i proto ze navazoval na to ze v roce 1948 a hlavne v roce 1918 byla CSR jednou z nejrozvinutesich zemi nasi planety. Za cisare pana bylo v Cechach, na Morave a ve Slezku soustredeno cca 80% prumyslu z cele C a K monarchie. Navic Rakousko bylo lepsi i po strance lidskopravni, neexistoval v nem paragraf " O opusteni republiky" a za opusteni byl trest 1 az 5 let vezeni. Pritom podle charty OSN "Kazdy ma pravo opustit kteroukoliv zemi i svou vlastni a zase do ni svobodne navratit". Proc ho tedy nicit? Jeste prosim vysvetlete pane Havranku, proc bylo treba drzet ty "jasajici davy" za ostnatym dratem? Jiste vite, ze ten neprestrihl Tonik Novotny, byl prestrizen az v prosinci 1989 Jirim Dienstbierem.

8 0
možnosti
AL

Na druhou stranu musím komunistům poděkovat. Dostali jsme zpět naše majetky, včetně 36 bytů na Vinohradech a vše bylo a je ve výborném stavu.Lesy udržované, lovecký zámeček měl udělanou novou příjezdovou cestu, obora měla rok staré oplocení, akorát pole měla rozoraná meze.

Pravděpodobně na rozdíl od jiných jsme měli štěstí.

:-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,10
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik