Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Zpochybňujete Zákon č.198/1993 Sb. o protiprávnosti komunistického režimu a odporu proti němu?

7 0
možnosti
AL

I kdyby to autor dělal, tak je to jeho věc.

1 2
možnosti
AL

Škoda, že jsem za socialismu nebyl tak statečný komunistobijec jako jsou zdejší diskutéři, ale na druhou stranu jsem pro ti komunistům jako je např. soudruh generál Petr Pavel neměl šanci. Navíc je i dnes pro mnohé morální hodnota. Sice tajil před veřejností svoji bolševickou minulost a přísahu na obranu Sovětského svazu, ČSSR a Varšavské smlouvy ale, to není tak důležité.

Mám rád tuto demokracii.

:-)

3 10
možnosti
VV
AL

Komunisté neudělali nic dobře.

Sice většina diskutujících bydlí v socialistických panelácích, kde se nájem 15 x podražil, a dalších tisíc věcí, ale to je vedlejší. Naštěstí jsme zrušili socialistické školky a udělali z nich herny, bary a někde i nevěstince.

Hlavně, že jsme to těm komunistům nandali.

:-)

2 8
možnosti
MB

Typický omyl, milý Arnolde ! Komunisté si to nandali sami ! Toť problém Sametové revoluce - nic nebylo "Vydobyto lidem", komunisté ji společnosti prostě přidělili. Samozřejmě pak naivní radost - A následný objev - Odevzdali moc poilitickou a vzali si tu ekonomickou. Přeskákali z archa Volh do BMW. A.Babiš jde ještě dále - Přes moc ekonomickou si bere zpět to prvotní - Moc politickou. A jako vždy, autor blogu lká, Arnold praví - cosi se ale přece udělalo - Nu a já souhlasím a pak se to podělalo ... :-)

6 1
možnosti
MB

Problém socialismu je, že socistická ekonomika není schopna - Udržet i nesporně příjemné sociální vymoženosti. Něco se musí obětovat. Začne se osobními svobodami, ŽP se vyhláší jako zbytečná zdržovačka, fabriky ukradené vlastníkům nějakou dobu jedou. Extenzivní rovoj - vytlačí hospodáře a namnoží všelidového vlastníka. Ten, ani neobjeví slovo Akumulace kapitálu - Vysloví nové slovo -Z a d a r m o = Nic dražšího neexistuje ! Když v tom člověk žije - samozřejmě nevnímá skutečnost, že je ve firmě před krachem. Projídá svou budoucnost - (včetně mne samotného) a čelí problémům zvýšeným , socialistickým závazkem. Problémy to neřeší - Viz Soubor opatření - Naopak, přichází soudruh - Závazek si zpevni ! Opět to nefunguje a přichází ekonomický krach. Proč vlastně Komunisté 41 let připravovali výprodej našeho NH do rukou cizího investora - Nechápu. Neměli jsme budovat - Měli jsme si trdě vydřít rozumnou - Svobodnou - tržní společnost - viz Rakousko :-)

4 0
možnosti
Foto

Komunistické Československo bylo zaostalé ve všech směrech. Koncem 80. let minulého století se dokonce dostalo z 10. místa ve světě na 40. místo, v některých oblastech to bylo ještě horší, například ve vědeckotechnickém rozvoji, podle oficiálně publikovaných informací byl náš stát na úrovni Alžírska nebo Peru, hluboko pod Portugalskem, které bylo považováno za nejzaostalejší zemi západní Evropy.

5 0
možnosti
MS

Běžte s tou agitkou někam. "Něco" se pochopitelně za komunistů udělalo, kdyby se neudělalo vůbec nic, tak jsme to tady mohli zamknout, odejít jinam a poslední by zhasl. :-P Zakopaný pes je v tom, že zatímco tady se udělalo "něco", Západ oproti nám pokročil mílovými kroky, jak v technologiích, tak v životní úrovni. To neokecáte, kdybyste se rozkrájel na vlasové nudle. :-).

16 0
možnosti
Foto

Hezký den, docela jsem v šoku co jste napsal. Dost mimo skutečnost. Takže jenom pro info jak komunistická diktatura byla zločinná vůči mé rodině :

- všechno, včetně bydlení nám zestátnila bez náhrady

- zákaz žít ve městě jsme měli do roku 1962

- zákaz vlastnit cestovní pas do r. 1968

- život rodiny pod přímým dohledem STB do roku 1960

- tatínek JUDr. a Ing. nedobrovolně dělník 1951 - 1966

- matka Vš 10 let se nemohla zaměstnat ani jako uklízečka

.....atd !

21 0
možnosti
AL

Hodně jste toho pod "komunistickým jhem" protrpěla.

To, jak vám zakázali žít do roku 1962 ve městě je hrozné.

1 10
možnosti
Foto

V devadesátých letech jsem objevil v kontajneru staré noviny a tam jsem našel starou Tribunu lidu a zaujal mě článek ze stranického školení a tak jsem si to opsal a dnes opět to tapetuji. "V roce 1988 proběhlo stranické školení při kterém soudruh Bartošík z Úřadu vlády České socialistické republiky projev, ve kterém uvedl, že v ČSSR žije 20% obyvatel pod životním minimem. Na obnovu strojírenství chybí 700 miliard korun. Žijeme na dluh dalších generací. Miroslav Petráň, z Úřad vlády České socialistické republiky na uvedeném stranickém školení pronesl. „ Je kritická čistota vod, ovzduší a půdy. Je poškozeno 27% lesů, za dva roky (1990) by to mohlo být 47% plochy lesů. Snižuje se úrodnost půdy, nízké pH (kyselost), velká eroze a fyzikální změny. Voda obsahuje mnoho NO2, NO3, reziduí a je znečištěna fekáliemi ze sídlišť. Vltava pod Prahou má 4. stupeň, to je úroveň běžné stoky.Vrátit stav životního prostředí na úroveň 50. let by stálo 110 miliard korun. Zastavit zhoršování by stálo 55 miliard, ale do konce pětiletého plánu bylo proinvestováno jen 17 miliard.Nárůst spotřeby vody na obyvatele, ze 170 lt na 400 lt. (včetně průmyslu). Také se ohromné množství vody ztrácí v rozvodech, v Praze je to 30% vody. Pouze 1% vody lze používat pro kojence. Nelze zatím čistit stopy těžkých kovů.

9 0
možnosti
Foto

Tribuna lidu nevycházela v ČSSR, ale v Polsku.

0 0
možnosti
Foto

Za komunistů bylo popraveno 234 lidí, přes 650 lidí zahynulo pokusu o překročení západní hranice. Na 10 000 lidí zahynulo v komunistických koncentračních táborech, na 1800 lidí zmizelo. Od roku 1948 do 1989 bylo 240 000 občanů bylo odsouzeno z politických důvodů podle Úřadu pro dokumentaci a vyšetřování zločinů komunismu.

10 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že v letech 1948-1989 žilo na území ČSSR dejme tomu 15 milionů dospělých obyvatel, tak se ty represe dotkly tak půl milionů osob. Tedy bezvýznamné menšiny. Proti tomu stojí fakt, že v téže době každý třetí obyvatel se stal kandidátem, nebo členem KSČ. Jinak řečeno, ve Vaší terminologii těch zločinců bylo tolik, že zločin byl normou.

0 0
možnosti
AL

Zajímavé čtení, vážený pane Komárku.

Uvádíte fakta a čísla a mnoho z nich jsem viděl poprvé.

Jsem rád, že máme demokracii a vy zde můžete svobodně napsat svůj názor.

Děkuji za informace a přeji pěkný, nikým nezkažený den,

:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,10
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik