Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Komarek, kdyz nemate penize na maso, konzumujte brambory. Dozijete vyssiho veku.

0 1
možnosti

Já souhlasím. Nepovažuji diskusi za střet komunistů a odpůrců komunistů. Já osobně to pamatuji podobně, otec dokonce dělal léta v zamědělství, tak o tom něco vím, bydlím na malém městě kus od Prahy, nepamatuji se, že bychom někdy nesehnali maso, protže prostě nebylo atd. A připouštím, že to bylo v různých regionech a obcích různé a připouštím, že problémy s dodávkami a s distribucí vůbec zavinil systém jako takový, tedy komunisté. Ale nežiju v přesvědčení, že tehdy bylo všechno špatně a dnes je všechno dobře. Co bylo bylo, to nezměníme, co je dnes, to má spoustu chyb a nedostatků, vracíme se díky touze politiků po moci a díky EU k jiné formě diktatury, dříve bylo některé zboží nedostatkové, dnes je některé zboží pro určité skupiny nedostupné. Je prostě jiná doba, jiné prostředí, jiný režim. Z mého pohledu není celkově lepší. Je jiný. Toť vše.

9 1
možnosti

Prosím vás, co je pro vás nedostupné? Samozřejmě, že si neschopný člověk nekoupí nový Mercedes. Dříve si ani schopný člověk nemohl dovolit škodovku. A pokud ano, hezky si počkal, pokud neměl známé. Barva byla loterie. Srovnáváte nesrovnatelné.

1 1
možnosti

Specielně pro pana Kindla -

"V kravínech byly i tuberkolozní krávy "

než budete zase hlásat bludy o tuberkulozních kravách tak byste si měl zjistit historická fakta o vymýcení TBC u skotu v Československu.

Komunisté o tom rozhodli již v padesátých letech. Zvolili drasickou metodu, kdy byl veškerý skot vyšetřen, nakažené kusy byly poslány na porážku a byly postupně nahrazovány kusy ze zdravých chovů, které byly důsledně očkovány. Cedlkem tak bylo vybito přes 1,5 milionů krav a bylo na to vynaloženo přes miliardu korun. Během 8 let se tak podařilo TBC u skotu v roce 1968 zcela vymýtit, Souběžně se zlikvidovala i bruceloza. Tento radikální drastický způsob spojený s porážkou nakaženého skotu byl následně označen mezinárodními organizacemi za nejefektivnější na celém světě. Např v Dánsku to trvalo 40 let.

Tím to však neskončilo. Byla uplatněny zákony vyžadující vakcinaci a přísnou kontrolu skotu, aby byla zjištovány a eliminovány nové výskyty TBC a to platí dodnes.

5 0
možnosti

Specielně pro vás. Sám připouštíte, že tu 20 let za komunistů tuberkulozní dobytek byl, takže si prosím přečtěte příspěvek pana Kindla znovu. Možná byste se mu měl omluvit.

0 1
možnosti

J76a34n 77P85a48v28e72l

19. 1. 2017 22:07

Zdá se mi, že se tu střetávají dva extrémní proudy. Komouši typu autora a popírači komoušů. A zdá se mi, že ty vzpomínky jsou hodně černobílé, z obou stran.

Za komunistů jsem tahal kačera, takže si toho moc nepamatuji, ale statistiky ukazují, že masa bylo relativně dost a komouši se tím i chlubily. Za komunistů jsme měli zatraceně přísné normy, takže většina potravin byla v globálu kvalitní. Samozřejmě, šlendrián se vždy našel, ale mluvme obecně. Neměli jsme ani tak rozvinutý průmysl na výrobu náhražek, takže se až tolik nepoužívaly.

Já jsem strašně rád že je komunismus pryč a lituji, že pár komoušů nevyselo na kandelábrech. Ale buďme objektivní a přiznejme si, že na pár věcí je zaostalost a diktatura lepší.

1 2
možnosti

Pane Pavle,

zapomněl jste uvést tu nejpočetnější kategorii - pamětníků, kteří se snaží uvést své pravdivé zážitky a podle toho co osobně zažili se přikloní na jednu, či na druhou stranu, nebo dokonce nesouhasí s oběma.

Nesmíte zapomínat, že z 15 milionů Československa bylo maximálně 2 miliony v KSČ či jiné povolené straně. A v tom zbytku se vyskytovali zarytí odpůrci i příznivci komančů i když zase absolutní většina byla celkem neutrálních snažící se co nejlépe v rámci režimu vyžít i když i ti často měli negativní postoje aspoň k něčemu. Nepochybně bylo za komančů řada věcí dobrých a řad věcí špatných.

I když si pamatuji více než vy, tak si nepamatuji, že bychom měli nějaký zásadní problém s jídlem, včetně masa, ale matka měla známého řezníka. Přestože býval často nedostatek něčeho, tak jste to dostali přes systém známých.

Mě asi nejvíc štvaly ty stupidní propagandistické řeči, ale ty mě štvou dodneška i když jsou poplatné jiné ideologii.

Jsou věci, které bych uvítal i dnes, např ve školství jasně definované požadadavky na úroveň třeba maturit - dnešní státní maturita je paskvil pro úplné blbečky - a pak nemáme vyučené řemeslníky. Nebo co vyprodukují některé vysoké školy prolezou jimi i ti co by se za komančů pro nízký intelekt nedostali ani na střední školu. Nebo že na vysokých školách byly jmenováni profesoři na uvolněna místa vedoucích kateder maximálně vyučovali emeritní profesoři, ale nebylo přeprofesorováno jako nyní.

4 1
možnosti
Foto

"Konsumace" je co za slovo, pěkně prosím?

0 3
možnosti

Každý to mame jinak: prase mam od soukromníka, co krmi brambory a svůj srot, jehne mam od souseda, beha na jeho zahrade od jara do podzimu, husu mam od dalšího souseda, krmi svoje obili, kralika od dalšího souseda. (Babisovo) kure nejim ze zasady, největší hnus je kruti, kam priadavaji antibiotika. Prasata ve velkochovech sežerou veskera svinstva ve smesich (stejne jako kurata), také nekupuji. Ale chápu, většina lidi z města to ma tezky. Alespon, ze to není zdravotne zavadne, je to levne a když ty kridylka KFC radne okoreni, ani netusite, co jite. My na venkove to ale nezereme...

2 0
možnosti
Foto

Antikarma, škoda, že už tu nejsou moje babičky aby Vám řekli kolik si ze svých důchodů mohli kupovat masa... a kolik se v produktivním věku nadřeli na těch pár hektarech celý rodiny na odvody. Jak tahle kulacká cháska neměla co do úst , jen proto, že utekla z kolchozu. Jste starej lhář, a věk vás neomlouvá, to není zásluha...

3 2
možnosti

K98a25r45e81l 57B27o64k

19. 1. 2017 18:40

Autor píše o nějakém propagandistickém článku, ale jeho blogy jsou propaganda na komunistickou minulost jak vyšité. Trochu tomu rozumím, tenkrát byl mladý a plný elánu. Bohužel to mládí je již pryč.

10 4
možnosti

Dle blogu soudím, že roste prudce produkce hovězího. Skokově.8-o

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS