Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Právě pro případy, jako je zmíněná stará sousedka, stát dotuje výstavbu domů s pečovatelskou službou (DPS) a domů pro seniory. Nájem malometrážního bytu v DPS se pohybuje okolo dvou tisíc měsíčně.

Současná nabídka služeb pro seniory a sociálních zařízení - od DPS přes domy pro seniory až po tzv. odlehčovací službu, je na nesrovnatelně vyšší úrovni, než byla před rokem ́89.

Je věcí obce, jestli se dohodne se spádovou obcí, která zařízení pro seniory má, a místo pro svého občana tam zajistí. Jaké si kdo zvolí zastupitelstvo, takové to má.

0 1
možnosti
IV

Někteří staří lidé mají problém s tím, přestěhovat se někam, kde na to nejsou zvyklí.

0 0
možnosti
JL

Já moc chudých důchodců neznám - spíš naopak. Ale zas na druhou stranu - oni ti důchodci, co jsou naprosto v pohodě stejně tvrdí, jak jsou chudí.

5 2
možnosti
AR

Pane Komárku, ta sousedka nemá děti, které by se o ni postaraly? Nesvádějte všechno na politiky.

5 3
možnosti
RH

Myslím, že staří chudí lidé to mají horší ve městech...

3 1
možnosti
RH

Staří na venkově žijí ve svém, zatímco městští jsou zatíženi vysokými nájmy nemovitostí...

3 1
možnosti
JP

Přesně tak!

Před několika roky jsem topila v kotli. Po zemřelém sousedovi jsme vyklízeli jeho sklep. On léta topil akumulačkami, ale ve sklepě měl směsku uhlí, starých novin, dřeva, pilin. Bylo nám léto to vyvozit do sběrného dvora, když to bylo proschlé a spalitelné. Podotýkám, že v Tom nebyl jediný plast. Ovšem co se pak z komína valilo za černý hustý kouř, na to jsme všichni zírali. A to máme komín 12 m dlouhý s dobrým tahem. Valila se z toho taková černota, že takovou snad měli jen na Titaniku, když ujižděli před krami. Kdyby přišel kontrolor, co by objevil? Snad jen více prachových částic, jinak všechno ostatní byly povolené a přes 20 let vysušené hořlaviny (naštěstí jsme čudili jen jednou, ale ten odpad jsme pálili skoro půl roku. Pro souseda odpad, pro nás bezplatné topení na polovinu zimního období).

3 0
možnosti
VF

"....neńávistná ruka tohoto státu". Přeháníte.

6 7
možnosti
JR

J76a89r19a 54R32a38n28k

5. 11. 2016 23:22

V kazde demokraticke zemi a po odchodu z CSSR, jsem zila ve 4 - se nikdo na duchodovy system nespolehal, lide si setrili, jen za komancu se ti nahore meli tak dobre, ze necitili nutnost myslet "na zadni vratka". Cina drive spolehala na to, ze spousta deti se o rodice postara, po dekadach zakona jednoho ditete to uz neexistuje, zkuste se tam zajet podivat soudruhu Komarku, ti ve mestech jsou ti, kteri se musi obavat, ze skonci take s kulkou v hlave, proto cinsky prezident zakazal mladym davat na FB fotografie s jejich Lamborghini, takze se cesti duchodci proti tem cinskym maji stale jeste skvele:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,11
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik