Děkujeme za pochopení.
M68i24l61o96s12l63a48v 60J94e41ž48e87k
Velmi zajímaví příspěvek , pane autore, je jen trochu smůla , že popisujete doby minulé v Praze. Já jsem z města , které je od Prahy vzdáleno asi 30 km a mohu Vás ujistit, že např. zásobování a prodej masa v těchto dobách o kterých se zmiňujete ani zdaleka tak jednoduchá nebyla. Obchody s masem byly ve většině případů každé pondělky zavřeny, masem se tyto obchody zásobovaly jednou týdně a uzeninami také tak. Když byl obchod zavezen masem fronty byly vždy, kvalitní druhy masa byly velmi brzy vyprodány, zůstalo jenom to podřadnější ale to bylo k sehnání téměř vždy, podobné to bylo u uzenin . Úsměvná byla také situace, kdy se narazilo na kvalitní maso např. svíčková nebo hovězí zadní, byl kupující přinucen řezníkem koupit si i kus méně kvalitního masa-takhle to praktikovali alespoń u nás. Co se týká kvality, to se dá dnes těžko posoudit, řekl bych, že dnes jsme daleko mlsnější a prožranější a tenkrát jsme museli vzít co bylo a hlavně byli jsme mladší a hladovější (po všem)
L55e61o23n26a 96B29l44a31h29o11v12á
My to máme do Prahy přes 80 kilometrů, ale zkušenost mám úplně stejnou. Do naší samoobsluhy vozili maso 2x týdně, v úterý a ve čtvrtek, ve 14 hodin. Mně práce končila v 16 hodin, takže když jsem dorazila do obchodu, pravidelně už mrazák s masem zíval prázdnotou. Také jsme měli ve městě asi dvě řeznictví, kde se šikovaly fronty už od páté ráno...
Až po 89. jsem se od odborníka z organizace obchodující s masem dozvěděla, že hovězí, které se u nás tehdy prodávalo, bylo z krav chovaných na mléko, jejichž maso se ve zbytku civilizované Evropy dával jen do psích konzerv.
- Počet článků 156
- Celková karma 28,13
- Průměrná čtenost 1567x