Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ze si pan Komarek nevzpomel na kolaboranty nasi doby. Jiste vi kdo byli D. Kolder. A. Indra (ti jsou uz mrtvi),kdo jsou V. Bilak, M. Jakes, J. Svorcova ktera recitovala v rijnu 1968 okupantum Nezvalovo "Vam podekovani a lasku vam", nevzpomel si, ze kolaborant L. Strougal si prilapsuje k duchodu psanim pameti atd. Zadnemu z nich nebyl ani vlasek skriven. Pravda nekteri se odsoudili sami jako A. Kapek (jeden z nejodpornejsich). Ti vsichni spolupracovali (kolaborovali) s okupanty. Autorem jmenovani se tezko mohli spoluprace s nepritelem tedy s okupanty dopustit, to by musel CR napred nekdo okupovat. Kolaborace je presny preklad slova spoluprace, tedy nemusi byt vzdycky negativni.

3 0
možnosti

I19v74o 54M35i67l89d20a

23. 8. 2016 15:55

ji vloni jsem psal, že nastává realizace (sci fi?) myšlenky "planety opic"

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
Foto

Norimberský trychtýř? Kdyby dali, už tu nejsme!!

1 0
možnosti

..... tak vono sa nyčko bude kolaborovat zase chvilu s národem,- volby za rohem !,- nóóó, a potem sa vrátíme veletočem k tedu zlatýmu standardu,- EU, Brusel, Mutti, kvóty, - ano, jistě, samozřejmě, moje úcta, solidarita, sepětí, hodnoty, demokracie, humanismus,- ...... atd.atd.atd. euro žvásty V!

3 0
možnosti

.. kolaborovat s volicem se moc libi.

1 0
možnosti

A není spíše českým prokletím jeho voliči?![>-]

2 1
možnosti
Foto

Jak moc si může kterého politika kdo vybrat8-o Špatná či dobrá partaj?A která, ta ,,Vaše", nebo někoho jiného. Pažout, či Horáček? A nejsou náhodou voba příbuzný Mažńáka;-D

1 0
možnosti

Mnoho naivních blouznivců a někdy i pitomů se domnívá že lze býti zemí ve středu evropy jejíž ekonomika je dlouhodobě propojena s ostatnímy státy evropy,německem pak zejména ,naprosto nezávislá a že jsme tak nějak Švýcarsko.

Nuže nejsme,nejsme jím už od pradávných dob kdy zde svá sídliště budovali keltové ,které pak právě nově příchozí slované=dnešní češi-kde domov můj- nemilosrdně vymlátili,aby pak sami museli o svou existenci po tisíciletí bojovat s pronikajícími germánskými kmeny...

Ale některým lidem nemá cenu vysvětlovat, že bohatsví a pokrok spočívá ve volném obchodu a že japonsko bylo až do poloviny 19 století feudální zaostalou zemí právě pro svoji politiku izolacismu a že zadrátovaná socialistická čr byla zaostalou a vysoce neefektivní ekonomikou,byť součástí toho skvělého pokrokového východního bloku...

6 0
možnosti
Foto

I s těmi kelty se stal pro současnot spíš mýtus, až móda. Už jsem slyšel: ,,DYTˇ MY NEJSME VŮBEC SLOVANÉ, MY SME přece KELTOVÉ;-D Jojo, co je IN, tak to je in:-P x krát ,,stěhování národů", mísení kmenů, či jejich vyhnání silnější konkurencí, války kde koho s kde kým, od Tatarů, či turků až po Švédy, Prusové, Poláci, Madˇaři, atd. atd. Co vše se prohnalo i těmito končinami za staletí, až tisíciletí;-)

3 0
možnosti

Myšlenka nezávislého státu v našich podmínkách - velikost, poloha, vývojové trendy atd. je možná hezká ale naprosto nereálná. Proti 1.republice je dnešní propojenost Evropy nesrovnatelná, navíc statisíce (možná víc) Čechů z EU mají výhody a nechtějí je ztratit. Takže dělat v tomto dobrou politiku (umění možného) je skoro nemožné, navíc nějaký skutečný kamaráčoft uvnitř V4 je vždy jen na chvilku nebo není skoro žádný.

4 0
možnosti
Foto

,,Kolaboranti a vlastizrádci v čele státu – české prokletí."

Zobrazit špatnost a zlo toliko tím, že si je promítnu do jedné persony je ošidné:-/

Vždy jse o ssled následků a příčim a kod je jak pochopí, poř. i využije a z jakého důvodu. Rovněž je dost podstatná i potpora koho, kým a v daném čase a období.

Např. ,,vyhoění Hitlero bylo snahou o odvrácení vál. konfliktu. Po hrůzáchI.WW se nikomu válčit nechtělo. Nebyla ani připravenost na novou válku. Např. ve Fr. snad nebyla rodina, z níž by nebyl někdo v I.WW zabit, či zmrzačen. Atd. Prostě nechtěli válku.Ani G.B. W.CH. upozornil, že jde toliko o odklad a další posílení pro Hitlera. Ano, měl pravdu. Ovšem mnoho nechybělo a Hitler by i proti Británii uspěl. Atp. Co se u nás např. Háchy týká, v podstatě se obětoval. A snažil se leccos zmírnit. Díky němu byli posléze propuštěni z koncentráků studenti tam umístění po událostech 17.11. 39. Jinak neomlouvám nikoho a nic, ale necítím se být oprávněn toliko jednostraným soudce, s jasným odsudkem. J.A.J.

P.S.: z hlediska posloupnosti lze tvrdit, že např. gen. Svonoda také zradil. 3X. Za II.WW, v r.48, a poté i 68-69. Ano, posloužil kom. Jako loutka. A opakovaně. Proč? Bál se a moc. Měl své zkušenosti jak z I.WW, tak i po přechodu ,,jeho" skupiny z Polska do tehdejšího SSSR v r.39. Atd. Na Beneše je také náhled různý. A přitom kde kdo opmíná všechny souvislosti. Co asi tak mohl ovlivnit, aby to bylo vše jinak. A jak by to pak vše dopadlo. Kdo může soudit, když tu dobu nežil. Není to prostě tak jednoduché. Voják v poli neá příliš možností. Politik, generál, atd., ten do jisté míry ano.Ale nevždy je to toliko on:-( P.s.. Mně osobně vadí např. jak se kydá na Beneše špína. Přitom byl jedním z těch, kteří napomohli, aby se naše vlast stala jedním z podílníků na porážce Hitlera. Atd.

2 0
možnosti
Foto

P.S.: omlovám se za překlepy. Snad smysl příspěvku neovlivnili. J.A.J.

0 0
možnosti
Foto

Děda Komárek a jeho památná věta: chčije a chčije. To je film a literatura. To co sem dáváte Vy, to literatura není. A faktu už vůbec ne. Ale i emoce se cení.

5 2
možnosti
Foto

Trošku ,,parodie" na seriál ,,české století" Ten byl také spíše parodií. Snahy ,,vyhmátnout charaktery" a dobu, fabulace tvůrců i režisérů, podbízivost nevyjímaje. Efekt= deformace dějin a ovlivnění myšlení lidí, často dle součas,. poptávky. Což dělali i kom zase po svém. Viz. ,,Sokolovo, či o gen. Svobodovi v podání Chudíka. ATP:-(

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS