Josef Komárek

Jaký je vlastně postoj tzv. „vědců“ k reálným problémům a hrozbám tohoto světa?

14. 02. 2018 13:38:11
Aneb: Evropa má už nejlepší za sebou. Připadá mi, že naši tzv. „vědci“ píšící své rádoby ušlechtilé pamflety a výzvy proti strachu a lhostejnosti příliš nevědí, co se dnes ve světě děje.

A domnívající se, že když sem přijmeme nějaké dva tři tisíce tzv. uprchlíků, že to něčemu pomůže. Už jsem se dříve zmínil, že podle mne nás čekají ve 21.století nemalé problémy. Já vidím tři zkázonosné, které už způsobují probíhající světovou katastrofu: klimatickou změnu (ta už probíhá, některé země postihuje suchem, jiné tajfuny, čímž se stávají oblasti světa neobyvatelnými), populační explosi (např. v Africe týdně přibývá milión obyvatel, ale i v Orientu a v Asii - kampak se ti všichni pohrnou?) – a islám.

S klimatickou změnou se toho asi moc nenadělá. A bůhví, jak moc ji člověk svou činností ovlivňuje. Ale je nepopiratelná – stačí se podívat na snímky Kilimandžára z r. 1900, 1950, a ze současnosti (např. Kapské město je 4-miliónová metropole, která je už téměř bez vody, tam už desítky let pořádně nepršelo). Mne ale zaráží, jaká je všeobecná nevůle tzv. vědců vyjadřovat se k dalším hrozbám, tj. k islámu a zejména k nekontrolovanému přemnožování lidského druhu v těch nejubožejších oblastech světa.

Probíhala a snad ještě probíhá v ČTV dojemná reklama UNICEF zobrazující zubožené černošské děti a lákající bělošskou populaci stát se přítelem těch zubožených dětí a uvádějící, že příspěvkem ...x.. Kč by se uživilo tolik a tolik těch dětí. Nebylo by jednodušší, kdyby se ty zubožené děti vůbec nenarodily? Ovšem já prosťáček tomu nerozumím.

Vídávám v západním zpravodajství záběry z těch obrovských uprchlických lágrů v Africe a Orientu, to jsou celá obrovitá stanová města. Ty záběry zobrazují skutečně bídu a utrpení. Většinou africké a arabské ženy a kupy zubožených dětí. Muži tam téměř nebývají vidět – přesto to na mne působí dojmem, že ženy tam mají jedinou životní náplň: plodit a plodit další a další zubožené děti. A s kým, to mi není jasné. Když muži většinou válčí a přeměňují jejich původní obydlí v ruiny (mají k tomu od průmyslových zemí dostatek zbraní a munice). A ani v Libanonu, kde je milión takových ztroskotanců, ani v Jordánsku, atd.,... není pořád pěkné počasí. I tam v zimě klesá teplota na nulu, prší tam, někdy i zasněží, a pak je to v těch lágrech zoufalé. Také se na konci ledna uvádělo, že v tzv. konfliktních oblastech je 50 až 100 miliónů negramotných dětí a mládeže, žádná školní docházka, neumějí číst ani psát.

Ženy s kupami dětí z těch lágrů se samozřejmě do Evropy jako tzv. uprchlící nedostávají. Ty tam trčí a živoří. Do Evropy se jako „uprchlíci“ dostávají převážně zdatní mladší muži, často dobře oblečení a vybavení moderními druhy iPhonů (a platí pašerákům standardní cenu 8000 E/ks). A naši tzv. „vědci“ by přijímání těchto tzv. uprchlíků považovali za bůhvíjak ušlechtilé počiny. To myslím dostatečně vypovídá o jejich úrovni (tedy těch vědců).

Také slýchávám ze západních zdrojů, jak v příštích deseti, dvaceti či třiceti letech, ...atd., se počet obyvatel v těch zubožených oblastech zvýší o tolik a tolik set miliónů, tj. dalších zubožených dětí a dospělých.

Zato není slyšet, že by se někdo k těmto hrůzám vyjadřoval, tj. ze strany evropských politiků nebo tzv. vědců. Buď je to nezajímá, anebo se „nehodí“ o tom mluvit. Ale abych nebyl tak příkrý: občas tam někdo z Evropy nebo z OSN zajede, nebo nějaká herečka, a když se vrátí, tak lamentuje, jak je to tam hrozné a že tam hrozí nebo probíhá humanitární katastrofa. A to je asi tak všechno. Je zřejmé, že momentálně nejpohodlnější je ponechávat tomuto katastrofickému vývoji volný průběh. Nebo je to projev bezradnosti?

Už loni bavorský ministr Gerd Müller varoval před pohybem až 100 miliónů uprchlíků z Afriky směr sever. Tento pán vůbec hlásá, že budoucnost světa určí dění v Africe. (Nevím ovšem přesně, koho považuje p. Müller za uprchlíky. Pokud vím, tak zejména z Afriky jsou to uprchlící před odpovědností vůči svým rodinám: tj. muži, kteří opustili rodiny, ženy, děti, své staré rodiče, atd.,... a vypravili se za lehkým životem ze sociálních příspěvků do Evropy).

Jako bývalý systémový inženýr a průmyslový projektant vím, že pojmenovat problém je prvním krokem k jeho řešení. Ale zřejmě není žádný přílišný zájem tyto problémy pojmenovat. Natož řešit. Nevím, pomohlo by rozdávat těm ubohým ženám anti-pilulky? A co na to islám? – většinou jde o islámskou populaci.

Já jsem primitiv, jenom jsem semtam něco přečetl o evoluci a o tzv. sociálním darwinismu. Ve dvacátých letech byla u nás také nevelká skupinka lékařů, kteří se pokoušeli rozvíjet jakousi eugeniku – ale pak to šlo nějak do ztracena. Dnes by ovšem něco takového nebylo z hlediska „korektnosti“ už vůbec přípustné. Zkrátka ideologie nabyly vrchu. Ale ve světle uvedeného neblahého až katastrofického světového vývoje (nebo degenerace?) mi připadá ten pamflet „Vědci proti strachu a lhostejnosti“ jako výplod hodně neinformovaných propagandistů.

Přinejmenším teď aspoň Orbán při návštěvě u Kurze prohlašuje, že migrace představuje největší hrozbu pro budoucnost Evropy. Příliš sleduji západní zpravodajství (už přes 45 let), než abych si toho i já nebyl vědom. A já už bych to neviděl jako hrozbu, ale daleko spíš už jako probíhající zkázu.

Nevím, jak se to bude dále vyvíjet. Ale mám pocit (a to dost důvodný) že to nejlepší už má Evropa za sebou, bylo to ve druhé polovině, možná ve třetí třetině minulého století (tedy po 2.WW), kdy nelze popřít, že Evropa – i my – jsme tehdy nežili v pocitu nějakého ohrožení, což bylo dáno zejména tím, že problémy ze světa do Evropy zasahovaly málo, a do Tábora Míru už vůbec ne. A pokud jsme něco věděli, např. o kmenových masakrech v Africe, tak to bylo přece tak daleko...

Jenomže teď v celé západní a severní Evropě, a zejména v Německu, se stává život už značně nepříjemným, spíše bych řekl znehodnoceným. Zejména pro ženy – no přirozeně, když se do Německa nahrnulo dobrých 3⁄4 miliónu mladých mužů bez žen, tak na kom si mají vybíjet sexuální přetlak? A tak tam ženy už žijí v trvalém strachu z násilného „obohacování“. Ale nesmí se o tom nijak mluvit, to se přece nehodí.

Vyskytují se tu výkřiky naprostých jelimánků, jak je nebezpečné provokovat náš odchod z EU, NATO, atd,...Zřejmě toho moc o Evropě a světě nevědí. Především nevědí to, co objeví každý, kdo sleduje západní zpravodajství: že němečtí politici v čele s Angelou na jedné straně usilují vybudovat Velkoněmeckou Říši pod krycím názvem EU a na druhé straně jsou schopni páchat civilisační sebevraždu. A tak Evropa už dávno není to, co jsme si o ní (před vypuknutím svobody u nás) mysleli.

Existuje latinské přísloví: Quos vult perdere – dementat (koho chce zničit – zbaví jej rozumu). Platí to také pro evropany?

Autor: Josef Komárek | karma: 39.59 | přečteno: 1597 ×
Poslední články autora