Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J66o44s69e61f 45B40á19r52t34a

24. 2. 2024 12:46

Připomněl bych prodej na lístky a měnovou reformu.

0 0
možnosti
JM

J97i35ř31í 39M51l77s

23. 2. 2024 19:30

Strašidelné čtení. Člověk by si řekl, že už bude od těchto ... klid, že už to vymře. A pak si vzpomene na Konečnou a ...

2 0
možnosti
JH

J81a33n 71H39o51r89a

23. 2. 2024 17:16

...třeba sem ještě nakouknete, tak Vám přeji těch letošních 85 let věku s dobrou (sice selektivní) pamětí i v dobré kondici, ale např. proti zlomovému roku 1989 již o 17 let "přežíváte" tehdejší průměr dožití u mužů, ty své rozumy jste si tehdy mohl vykládat tak někde ve frontě na cokoli a né jimi "oslňovat" půl zeměkoule jako teď ...

1 0
možnosti
JP

Škoda, že vám nemohu napsat, co si i vás myslím. Hanba, že to tady zveřejňují.

6 0
možnosti
IS

Američané nám prý odmítli prodat obilí. Dál ten komunistický žvást nemá cenu číst.

10 0
možnosti
JK

Asi nějaká nejapná provokace. Skutečnou historii nelze otočit naruby jako ponožku, na to je příliš mnoho důkazů. Z lidského, materiálního a morálního bahna nelze vykouzlit vzkvétající společnost. Zjevně jen vědomě provokujete, osobně vám asi dělají dobře podrážděné reakce diskutujících, ano i takový odkaz na duších lidí komunisti zanechali a je dobře, že nastupující generace už tohle v sobě nemá.

Svoboda vážený pane je hodnota větší jak lidský život, to dějiny prokázali mnohokrát a nyní znovu za svou svobodu bojují Ukrajinci a přinášejí největší oběti. Pro vás jsou "svoboda, demokracie, suverenita a jim podobné ... vágní pojmy", což ukazuje jen na vaši cynickou sebestřednost.

7 3
možnosti
Foto

... a žil jste vůbec v Československu, pane Komárku???

7 0
možnosti
AT

S oblibou čtu vaše blogy pane Komárku, protože málokdy se tak dobře pobavím. Máte ovšem smůlu, že je nás pořád dost, kteří tu dobu pamatujeme a netrpíme selektivní pamětí. Já například jsem byl maminkou každých 14 dní v úterý ve 14h poslaný do místního řeznictví, protože to byl jediný termín, kdy dostávali játra. A když jsem se zpozdil a byl více, než desátý, už to bylo velké napětí, jestli něco dostanu. Většinou ne. Takže tak s tím zásobováním. A to už byl konec sedmdesátek a větší město.

Jinak doporučuji shlédnout znovu jakoukoliv komedii z dob socialismu. V málokteré nebude narážka na fronty v obchodech a nedostatek zboží. Soudruzi už to ani necenzurovali, protože je to zřejmě štvalo také

15 0
možnosti
JK

Fronty byly i na sobotní noviny. Občas mě děda s babičkou poslali držet fleka.

4 0
možnosti
Foto

Táhněte do háje!

23. 11. 2023 20:34:42

Zas je prej kdeco v čudu. Kde čud je, to nevím. Ale i kdybych věděl, tak tam stejně nepudu. Leccos bylo leckde, třeba v letech šakalích, ba více i před nimi. Ale i po nich. Kdo to vše opravdu zažil, těžko by po nich vzdych.

A tak, coby pamětník, mnohému i mnohým se musím pousmát, když kdokoli chce mně o těch dobách kázat, ba učit mně ty doby znát. Nejednou způsobem, který i v oněch dobách byl zvykem, a tak často se v mnohém neliší. Což nejednou tímtéž zapáchá, ba až čiší. Prej nejsou jako oni. Jen jezdí často na tomtéž koni.Jen více ,,cválaj“, díky pokroku. Holt jasánci, pidlové i hujéři jsou věční,. I přítlesků dostává se jim, a za to jsou velice vděční. A leckteří se tím i živí. A tak jasánkují, hujeří i pidlují. Jak diví.

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=809413

1 6
možnosti
LS

Proč odkazujete na váš nesmyslný článek?

2 1
možnosti
ZV

"A objevují se také ve veřejném prostoru výroky, že by měli staří lidé vychcípat. Takhle sprostě se komunisté ke starým lidem nevyjadřovali."

Pamatováka pane. A co hlášky typu" dědeček a babička,ujídají nám chlebíčka". Spoustu negativních zkušeností s komančema mám. Ať už s nepřijetím do školy zkoušky jsem udělal ,soudruh ne,přijat byl soudruh. Vždyť i pokud jste chtěl jít pracovat do jiného okresu,tak vám to musel povolit soudruh. A samozřejmě fronty na spoustu nedostatkového zboží na denním pořádku atd atd. Perlička na závěr: když jsem chtěl v roce 1984 od firmy kde jsem pracoval půjčku na auto,tak po podání žádosti o půjčku mi po týdnu bylo sděleno, že to nejde. Leda bych prý podal přihlášku do vámi oslavované strany. Hádejte jak jsem dopadl. Koupil jsem si ho až po revoluci. Píšete zde spoustu nesmyslů,já jen doufám ,že je to po vzoru na vše špatné jsme zapomněli a vzpomínáme na to "dobré".

8 1
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,13
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik