Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Příkladem pro nastartování /české/ ekonomiky může být huť Liberty Ostrava. Asi totálně zahraničním vlastníkem vytunelovaná a od loňska mimo provoz. A odboráři se zlobí na vládu, že s tím nic nedělá a že osud 6 tisíc lidí je jí lhostejná. Správně by měl podle nich pan ministr Síkela vytáhnout šrajtofli, všechno ze státních peněz zaplatit, v Liberty obnovit výrobu a nešťastní hutníci, aby se mohli zase pěkně vesele a bez starostí vrátit do práce.

0 0
možnosti
PZ

Asi Vám chybí kolik jsme vyrobili tun železa a jak jsme bojovali o zrnoNení Vám divné, že ty naše levné a skvělé výrobky, které mohly po pádu železné opony zaplavit svět nikdo nekupoval a není Vám divné, že do našeho blahobytu se nehrnuli tisíce zubožených proletářů z kapitalismu.

8 1
možnosti
TB

"To je např kosmetický salón pro stříhání pudlů. Jeho činnost se sice započítává do HDP, ale bohatství netvoří."

Asi by vám někdo měl vysvětlit, že bohatství je to, za co jsou lidé ochotni zaplatit. Ne to, oc vám připadá "takový hmatatelný".

Čili i to, že někdo má možnost si nechat ostříhat psa je projevem jeho bohatství. Ne jen to, že má ve sklepě uhlí a v lednici bůček.

6 1
možnosti
Foto

Tak nám prozraďte jakou zemi byste považoval za hospodářský vzor?

4 1
možnosti
Foto

Tak tady se člověk nesmí ani zeptat. To jak u SPD na Facebooku.

3 0
možnosti
Foto

Píšete: "hulvátský kapitalismus, ve kterém nejvýznamnějšími faktory jsou rozkrádání, parazitování a korupce." Přesně to se dělo za minulého režimu, který na jiných hodnotách nejel.

Souhlasím jen s tím, že vysoké školy chrlí hromady nepotřebných absolventů že zbytečných oborů.

4 1
možnosti
JM

J95a75n 52M89a22r65e44k

9. 2. 2024 20:55

Petře, s Komárkem jsem už dávno přestal polemizovat. Snad si také slyšel něco o házení hrachu na zem. Komárek je zlomený člověk. Jeho milovaný socialismus je historie a ted má tady to 'hulvátstvo'. Budiž mu odpuštěno. Ta čaje, ta světla ta radost a rozjásanost při spartakiádách to jsou jeho sny. S tím nic nenaděláš.

1 0
možnosti

Je zajímavé, že diktatura proletariátu, která nejlépe splňuje vaše vlhké sny, k žádnému blahobytu nevedla.

10 2
možnosti
Foto

Diktatura proletariátu byla za socialismu stejnou fikcí jako svobodné volby. Tehdy jako dnes šlo a jde o diktaturu těch nejmocnějších.

3 1
možnosti
Foto

Milý autore, neříkám, že v něčem nemáte trochu pravdy, ale v podstatném jste něco jako fosílie. Ano, byly doby, kdy zdrojem bohatství byl lov mamutů, poté směnný obchod. Byly také doby, kdy to byl počet otroků a plody jejich práce. Vy jste poněkud uvázl v těchto dobách a zřejmě odmítáte vnímat změny. Možná se k tomu přidávají vaše vzpomínky na "dobrodiní" socialismu, ale z této pozice můžete jen stěží chápat dnešní svět a už vůbec ne ho správně hodnotit, natož pak soudit.

9 2
možnosti
Foto

Existovali myslitelé razící ideu, že jediné reálné hodnoty vytváří rolníci. Zasejí zrnko pšenice a sklidí jich stovku. Vše ostatní nepokládali za tvorbu, ale přeměnu hodnot.

0 0
možnosti
Foto

Jj, zlatej socialismus, ....

3 1
možnosti
HH

Moudrost stáří v praxi...bolševismus až za nehtama ...

9 1
možnosti
Foto

A proč chcete ausgerechnet kolečko české výroby? Já si klidně koupím kolečko německé, anglické, francouzské, italské... prostě jakékoli a na zemi původu nehledím, protože k hledění na zemi, kde bylo to kolečko vyrobeno, neexistuje jediný racionální důvod.

9 4
možnosti
Foto

Po staletích se do lidí ukládaly užitečné návyky. Teď mám za to, že jsme ve fázi, kdy se to vytrácí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,13
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik