Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dnes platí majitelé pozemků daň ve výši 30 % z příjmů za pronájem své zemědělské půdy. Myslím, že další zvýšení této daně už není moc morální.

Kdy budou zdaněny zahraniční korporáty ?

8-o

0 0
možnosti

Daň z nemovitosti je levicový trest za pravicové chování ...

2 0
možnosti

Hmm - náš byt z roku 1964 byl vesměs 2. kategorie :-/ ...

1 0
možnosti

J34a83n 62R36u78d81o63l34f

15. 2. 2023 18:44

Nic jiného, než konstatovat naprostý souhlas s vyjádřením autora nelze. Ale také nestačí jen připomínat minulé sliby vlád za posledních 33 let. Jediné co má vliv je "masový" projev "občanského nesouhlasu" proti lhářům, zlodějům a manipulátorům, kteří obsadili čelní místa ve státě.

11.3.2023 ve 14:00 Václavák[>-]R^

0 7
možnosti

J95a16n 58M74a62r27e14k

15. 2. 2023 20:28

Ti, co tam byli před tím zřejmě byli lidé-vzor pravdomluvnosti a demokracie, že?

2 0
možnosti

Souhlasím s autorem v tom, že náš daňový mix je silně vychýlený směrem k nepřímým daním. A že by bylo dobré ho změnit komplexně.

A že volební programy nečtou ani politici těch stran, které reprezentují - natož aby se jimi řídili.

Z pohledu obecné logiky je mi srozumitelné, že vláda chce získat peníze od těch, kdo majetek mají a ne od nemajetných.

Ale jsou tu ti senioři.

Kdo se choval zodpovědně a spořil, tomu během krátké doby inflace sežrala 20% úspor. Takže tudy při současné inflaci cesta nevede.

Jako dobré zajištění proti inflaci se jeví nemovitosti.

Mají jednu velkou nevýhodu - nedají se zatajit. A pokud se vláda rozhodne je zdanit, není proti tomu obrana...

2 0
možnosti

Věk určitě opravňuje k nostalgii. Mléka, masa i bytů bude dost. Pak se i rádo zapomíná. Získat byt v socialismu? Relativně snadné v Sudetech. I s peřinami. V průmyslových aglomeracích - jako typický pracovník těžkého průmyslu. Exponent režimu, ještě lépe. Běžná mladá rodina? Někdy, snad - na pořadník. Dnešních zhruba 80% občanů bydlí ve svém. V podstatě neuvěřitelné. Řeč je o zbylých 20%, do nájmu ...

Daně z nemovitosti? Nestojí za řeč. Chvála komunistům! Jejich paneláky na Severu Čech + Ostravsku, jsou ty nejlevnější. Klasika odlivu času a profesí. Nejlépe bydlí? Komunisté. Super výstavní vily, za babku. Po vysídlených Němcích, později emigrantech. Taky po majitelích fabriček, likérek. Původní majitelé jaksi zmizeli, v táborech. Hitler zabral- Beneš zdekretoval. Potomstvo žádné - nároky žádné. Super ! Bytová otázka vyřešena. Tož zase ta Daň z nemovitosti ! Hrůza ... :-)

12 0
možnosti

Neideologicky- seriozně. Problém ČR je v drahé dani z práce a nízké z majetku. U nemovitosti určuje obec-obvod. Tamní vedení chce být opět zvoleno, klasika. Daň je to nemravná - Daň z daně. O dědické ani nemluvě. Trest poctivcům - Všechno jste nepropili? Nu, zase se svítí, uklízí chodník, v zimě pluží. Nějaké prachy určitě potřebují ...

Z 26 zemí Evropy? Je ČR 4 daňově nejlevnější. Vážně to nestojí za řeč. Zejména pokud Uvážíme - Pojištění bytu- RD, bývá mnohonásobně dražší! Samozřejmé kecy o nebohosti. Vlastník nájem neplatí, jistě FO. Bohatě má na daň našetříno. Proto vlastně pořizoval ...

Vlastník domu? To zvýšení může - nemusí do nájemného promítnout. Ideální položka ke snížení daně z příjmů. Rarita nakonec - Ví vůbec nájemník, že vlastník platí dále? Třeba, že mu prší na střechu objektu! Účtováno Vodárnami jako stočné :-) V součtu roku opět vyšší, jako Daň z nemovitosti!

3 0
možnosti
Foto

U těch Pražáků mne to nepřekvapuje. Ti vedou ten poklidný a rozkošnický velkoměstský život, jen minimálně rušený přízraky a odrazy skutečného života takzvaných pracujících, neřkulipřímo venkovanů.

Zdroj: https://josefkomarek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=798148

Vy myslíte, že pražáci nepracujou???

6 0
možnosti

Třídní zájmy? Aha, chápu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,13
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik