Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je jak školení PŠM Rv od majora Zemana...

8 0
možnosti

Zajímal by mě ten zdroj "Dějiny Československa v datumech", nenašel jsem nic, pouze knihu "Dějiny Československa v datech" vydanou roku 1968 a 1986. Kniha je ryze komunistický náhled na dějiny, tedy rezignace na fakta a čirá propaganda. Tenhle blog je naprosto shodný. Nemáte odzdrojovaná čísla, která uvádíte a zbytek jsou spekulace a lži. Zde je naplno vidět to komunistické vidění světa, nenávist, zmar, závist a štvaní lidí proti sobě, jedině v komunismu může i poslední lempl mít moc nad životy mnoha mnohem úspěšnějších lidí.

Nenechme se komunisty přesvědčit, že jsme lemplové, nejlépe tak, že máme svůj život ve svých rukách a nesvěřujeme ho slepě nějakému samozvanému vůdci.

8 1
možnosti

Pokud autor kritizuje ČT za špatnou práci, možná by nám tady mohl ukázat, jak se má o dějinách první republiky psát. Protože tohle číst bolí skoro fyzicky;-D

5 0
možnosti
Foto

Nakazit se komunismem je nevyléčitelné.

8 0
možnosti

L40u28k16a94s 25F88i35k72r

10. 11. 2022 23:35

No muze se z nej stat dobry komunista ... ;-D

1 0
možnosti

Nebudu delat rozbor co videl v televizi autor clanku, pan Komarek. Ja nemel tu moznost, ale mohu rici v dobrem. Doba prvni republiky byl prelom u nas z feudalismu na republiku. Obrovsky rozdil.

Jedno je vsak nutne rici. Neznalost sveta mela velky vliv na cely system. Moderni mysleni neprichazelo do kazdeho koutu republiky. Moje mladii pres dobu Protektoratu, mi ukazalo silu znalosti sveta. Narodil jsem se ve Zline. Batovka byla odrazem znalosti moderniho sveta. Obcane z vesnic pracovali v modernim zavode, na modernich vlastne vyrobenych strojich a bydleli v modernich dvojdomcich. Museli se naucit pouzivat elektrinu, splachovaci zachod a chodit do prace na 7 hodin rano do dvanacti a odpoledne ode dvou do peti. A i za Protektoratu ,jen od pondelka do patku. 5 dni v tydnu. Poledni prestavka mohla byt vyuzita i v kine kde se promitalo. Malou poznamku jen o asfaltu z Trinidadu na ceste z Malenovic na krizovatku mezi Kvitkovicemi a Otrokovicemi. Perfekni cesta i po prave strane s sirokym pruhem pro kola. Plnych 6 km.

Republika nebyla vsude stejna. Mista bohata a take mista chudobna. Vsak podcenovat tu silu vlastenectvi, v tom pan Komarek nema pravdu.

4 0
možnosti

Já bych řekl - také nepřeceňovat ono vlastenectví a evropskou soudržnost !

;-)

0 0
možnosti
Foto

J23i72ř43í 73K46i66n85d55l

10. 11. 2022 20:55

Odroku 1949 ve vězeních, ve vyšetřovací vazbě, v nelidských podmínkách v táborech nucených prací a v uranových dolech zahynulo až 8000 osob. V padesátých letech se ocitlo z politických důvodů v klasických likvidačních, tzv. nápravně pracovních táborech a věznicích 70 000 osob. V roce 1951 až 1955 v souvislosti s násilnou likvidací zemědělství probíhala tzv. Akce K (kulaci), jež de facto v praxi znamenala násilnou likvidaci jedné společenské skupiny – selského stavu. Tato akce, znamenala násilné odebrání majetku, zatýkání a odsouzení některých osob a násilné vysídlení těchto rodin. Byly deportovány i těhotné ženy, děti a osmdesátiletí muži a ženy. Zejména pro starší lidi tato deportace znamenala v krátkém čase smrt. Některé děti byly odebrány z těchto rodin do dětských domovů a všechny měly následné problémy s přístupem k dalšímu vzdělání. Mezi závažné zločiny komunistického režimu patří usmrcení více než 300 osob na československé státní hranici československou pohraniční stráží. Komunisté popravili 248 osob mezi nimi jednu ženu. Z podniků propustili pro neúčast na generální stávce v únoru 1948 až 7 000 zaměstnanců. Po puči vyloučili komunisté ze studia 14 000 vysokoškolských studentů. Od roku 1949 do 1989 bylo z politických důvodů odsouzeno 200 000 osob.Nejméně 4495 lidí zemřelo v komunistických vězeních . To nemluvím o řeholnících.

6 0
možnosti

Jen pro připomenutí: Od října 1948 do konce roku 1952 uložil státní soud 233 trestů smrti.

Počet ukládaných rozsudků smrti byl tak vysoký, že počátkem roku 1951 zdůvodňovalo ministerstvo spravedlnosti odklady v procesech takto: "Dříve není odsouzení všech těchto případů možné, protože by se nám tresty smrti příliš hromadily v krátkém časovém úseku." (zdroj: Archiv ministerstva spravedlnosti - bezpečnostní komise čj. T. 4474/56, svazek III.)

O všech rozsudcích trestu smrti rozhodovaly příslušné stranické orgány, bezpečnostní komise ÚV KSČ. Popravovalo se i po Gottwaldově smrti, posledním byl "španělák" Osvald Závodský, popravený 19. března 1954.

Autor blogu by měl také vědět, že největší část zatčených osob v letech 1949 - 1954 tvořili dělníci, následovali úředníci, kulaci (rolníci nad 10 ha), velkostatkáři a šlechtici.

9 0
možnosti
Foto

J33i71ř89í 84K67i72n18d28l

10. 11. 2022 19:05

Nechal tedy T. G. Masaryk střílet do dělníků? „Jednoznačně jde o historickou hloupost. Jednak k tomu neměl pravomoci a jednak jde o propagandu a očividnou lež V tom roce přišla hospodářská krize s přívlastkem „velká“. Známý černý pátek odstartoval několik let, které byly mimořádně tíživé. V Československu přišla nejprve agrární krize, která souvisela se zemědělstvím orientovaným především na vývoz. Posléze byl postižen celý průmysl, především ten spotřební. Toho využili komunisté pořádali demonstrace v místech, kde to bylo zakázané. Četníci cesto do měst třeba jako Duchcov, Frýdlant, přehradili a vyzvali demonstrujcí k odchodu, že demonstrace ve městě je zakázana. Komunisté vedoucí demonstraci vyzvali dělníky k házení kamenů a předmětů po policistech a četníci logicky se bránil střelbou. Za střelbu do demontranstů byl soude odsouzen komunista, který demonstraci vedl, protože neuposlech rokzaku k ukončení demonstrace a vyzval demonstrující házení kamenů po četnících. V roce 1969 bylo zastřeleno 7 osob a zemřeli následkem zranění střelci z řad Lidových milicí. Stejně tak Lidové milice zmlátily desetíky lidí a to na pokyn KSČ Demonstranti nikoho nenapadali po nikom neházely kameny.

8 0
možnosti

Moji prarodiče žili v pavlačovém domě, dědeček byl tiskař, babička v domácnosti a na první republiku nedali dopustit.

Komunistický režim nenáviděli, mimochodem je připravil o celoživotní úspory na domek, který si chtěli pořídit na stará kolena.

15 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,13
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik