Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma. R^

4 3
možnosti
Foto

J57i45ř82í 95K10i18n34d32l

16. 12. 2019 14:37

Pan Petříček má bujnou fantazi. Pro jeho informovnost.Původní plán nacistického Německa byl, že společně s Polskem napadnou SSSR. I když Německo slibovalo Polsku vše možné, pokud dohodu s Německem podepíše. Maršál Pilsudki, tak i jeho nástupce kategoricky odmítli spojenectví s nacistickým Německem. Ministr zahraničních věcí Polska Beck, řekl na adresu nacistického Německa : ....byli bychom porazili Rusko a pak bychom na Urale vodili Hitlerovy krávy na pastvu. Místo spojenectví s Německem v dubnu 1939 podepsalo Polsko s V. Británií smlouvu o spojenectví a ochraně Polska a k té smlouvě se připojila i Francie. Hitlerův plán se tím sesypal. Vše mu vycházelo a najednou tohle. Pokud chtěl zahájit válku, musel znát postoj SSSR. Obrátil se na Stalina a ten souhlasil s jednáním. Stalin znal nacistickou averzi vůči Židům a odvolal ministra zahraničních věcí Maxima Litvinova, protože byl Žid a nahradil jej Vjačeslavem Molotovem. Došlo k podepsání paktu Ribbentrop – Molotov o společném napadení Polska, rozdělení sfér vlivu.

0 0
možnosti

J62a12k89u94b 41Š62o56l58c

16. 12. 2019 15:11

Pro vaši informaci Litvinovovu odvolání předcházeli sovětské návrhy, které Británie odmítla. Teprve pak Stalin otočil kormidlo.

1 1
možnosti

J52i65r17i 24V56r12a64b67e86c

16. 12. 2019 14:34

Nevím, ale do vás se to komunistům vyplatilo ty polopravdy a lži investovat. Podle vašeho věku je to asi omluvitelné.:-(

2 7
možnosti

Zas a znova se ptám co může vést někoho k obhajobě zločinného SSSR. Obzvláště někoho kdo pochází ze země ke které se tento Svaz zachoval tak hanebně.

Co vás k tomu vede pane Komárku? A prosím vynechte to "osvobození" které nám podle lidí jako vy přinesli protože to nebylo nic jiného než další okupace.

5 7
možnosti

A já se ptám vás, proč zatvrzele bojujete za tu jednu správnou pravdu? Autor neudělal nic jiného, než že konstatoval fakta.

7 4
možnosti

Tajný dodatečný protokol

U příležitosti podepsání paktu o neútočení mezi Německou Říší a Svazem sovětských socialistických republik podepsaní zplnomocněnci obou stran vedli přísně důvěrné rozhovory o otázkách hranic jejich daných sfér vlivu ve východní Evropě. Tyto rozhovory vedly k následujícím závěrům:

1. V případě nového územního a politického uspořádání oblastí náležejících k baltským státům (k Finsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě) bude severní hranice Litvy tvořit rozhraní mezi sférami vlivu Německa a SSSR. V této souvislosti obě strany uznávají zájem Litvy na území Vilna.

2. V případě nového územního a politického uspořádání oblastí náležejících k polskému státu bude rozhraní sfér vlivu mezi Německem a SSSR tvořit zhruba linie řek Narev, Visla a San. Otázka, zda zájem obou stran bude vyžadovat udržení nezávislého polského státu a jakými hranicemi má být tento stát vymezen, bude moci být definitivně vyřešena teprve v průběhu dalšího politického vývoje. V každém případě budou obě vlády řešit tuto otázku přátelskou dohodou.

3. Pokud se týče jihovýchodní Evropy, zdůraznila sovětská strana svůj zájem na Besarábii. Německá strana potvrdila svůj naprostý politický nezájem o tyto oblasti.

4. Tento protokol budou obě strany považovat za přísně tajný.

3 0
možnosti
Foto

No a co je na tom špatně? Třeba i z našeho, nebo švédského hlediska? Tam se hovoří o pouhých hypotézách.

V případě přistání na Slunci ....dojde k roztavení celé posádky rakety.

0 0
možnosti

Všechny vojenské akce Ruska od roku 1939 až do června 1941 byly útočné. Byly motivovány snahou získat násilím cizí území. To se jim také dařilo i když v případě Finska pouze částečně. To jsou fakta, která nezpochybníte. Nebo snad chcete tvrdit, že například jejich anexe Pobaltí byla mírová mise a tyto národy děkovaly Stalinovi za to, že jim vyvraždil skoro čtvrtinu obyvatelstva?

Německo dělalo totéž. A ve chvíli, kdy už bylo vše rozděleno a obsazeno, tak se jako správní gangsteři porvali o kořist. Co na tom nechápete?

5 0
možnosti

Pane Komárku, děkuji za střízlivý pohled. Karma R^R^R^

Kdo není zmasírován dnešní účelovou snahou o překrucování dějin a opět (pokolikáté už!) tím "jediným správným názorem", který i tady na blogu někteří blogeři a diskutující tak vehementně propagují, s Vámi musí nutně souhlasit.

11 4
možnosti

Ne, naštěstí opravdu ne všichni jsou tou dnešní masírkou zasaženi.

1 0
možnosti
Foto

Pokud někdo odstartoval II. světovou válku, tak to byl Mnichov 1938, kdy se Velká Británie a Francie spojila s Hitlerem a dala mu naše Sudety. Navíc nás okamžitě vojensky napadli Poláci, takže se k nim ještě dají připočítat Poláci.

Nyní Západ prosadil, že II. světovou válku rozpoutal Hitler společně se Stalinem, ale myslím si, že brzy nastane doba, kdy Západ přišije veškerou vinu pouze Stalinovi a SSSR. Musí přece nějak rehabilitovat tehdejší Německo, když je současné Německo vedoucí silou v současné Evropě.

Jinak, dobře napsáno, karma R^

12 10
možnosti

:-) taky se dá říct, že WWII odstartovala versailleská smlouva :-) a že válku rozpoutalo německo ruku v ruce se sovětským svazem je fakt .. holt socialisti, jedni nacionální a druzí internacionální:-P

4 0
možnosti

P98e33t46r 33L95u18k97e76š

16. 12. 2019 11:49

Potlačovat důsledky paktu Molotov - Ribbentrop můžete. Za předpokladu, že ten památný dokument s tajným dodatkem neznáte.

2 0
možnosti

Politika je svinstvo a ve 30.letech byla extra svinstvem. Ten pakt byl samozřejmě z morálního hlediska naprosto špatně, nicméně to bylo ze strany Ruska velmi pragmatické a myslím, že i díky němu pak ve 2.sv.válce Rusko vyhrálo a nebylo Německem poraženo....

1 0
možnosti

J53o24s48e50f 94N89i54k38l

16. 12. 2019 10:57

R^...pane Komárku, nejhoší je, když lajci hodnotí historii měřítky, hysterií a propagandou dneška...zlehčují a vyvracejí hodnocení a výroky přímých hlavních aktérů dané doby...falšovatelé historie svobodu národa nezachraňují, ale ohrožují...

9 10
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS