Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

L28e73o75n 43T31o74m51e79v

1. 6. 2019 6:17

A kde máte ty chudé co nemají na brambory? Tady máme ubytovnu plnou lidí kteří nepracují - ale nákupy si vozí taxíkem.....

0 0
možnosti
Foto

Kdyby bylo brambor dost a prodávaly se levně, jistě by z toho vzešel úderný blog, jak bídně náš "vykořisťovaný lid" žije a jak strádá, když musí každý den jíst levné brambory. ;-D

3 0
možnosti
Foto

Pokud sám sníte k obědu 2 kg brambor, tak se nedivte, že se to prodraží.

1 0
možnosti

Nevím, nepřipadá mi, že lidi na ty zdražený brambory nemají. Možná že po zdražení brambor budou muset trošku omezit jiné věci. No ale ještě jsem neslyšel o nikom, kdo by přestal kupovat cigára, aby měl na brambory. Tak to snad tak zlé nebude.

4 0
možnosti
Foto

Přinejhorším, když si český spotřebitel nekoupí jednoho lahváče, má na půl kg brambor ;-D

0 0
možnosti

Žijeme v době Vy otravnej Komáre, kdy se má tento národ nejlépe, kdy se ve své historii má. Vy post komunistickej povle , když nám důchodcům je pravidelné a spravedlivě valorizováná penze Vy se chcete ohánět jakousi neúrodou zeleniny a brambor. To je Vám komunistickem pohunkům velmi podobné

7 3
možnosti

Pokud v takové době žijeme tak přeci není nutné to zdůrazňovat většina se má dobře a ví že je to lepší nebo?

1 0
možnosti
Foto

Dnes je levněji než za komunistů anebo aspoň stejně. Bydlení je stejné drahé jako bylo za komunistů. U nás stavební družtva inzerují volné byty.

4 1
možnosti

Voda? Elektřina? Nájmy? A to jako fakt?

2 0
možnosti
Foto

Brambory cibule, mrkve a další zelenina není v celé Evropě a to z důvodu loňského sucha. Brambory dochází všude. Toho, čeho je málo je drahé. To je zákon trhu. Je to jednoduché.

2 1
možnosti

Proč jsou v Německu levnější?

2 0
možnosti
Foto

1/ Je třeba stěžovat si na správné adrese tedy u Babiše a u těch, kdo ho drží u moci podporou v parlamentu a podporou z Hradu. Je to naprosto jednoduchá nepřímá úměra: čím více řepky na polích, tím méně jiných plodin.

2/ Brambory kupuji od menšího soukromého zemědělce, který je natolik rozumný, že na obhospodařovaných polích střídá plodiny podle dřívějších zvyklostí a nenechá si je huntovat řepkou. Vydělá si určitě méně než ti, kdo se nechali na řepku zlákat, ale uživí se a žije poctivě.

3/ Na přelomu dubna a května mi zásoby brambor obvykle dojdou a také klesá jejich kvalita, to jsou normální jevy. Takže kupuji rané brambory v obchodě a jejich cena mě nezruinuje, nevšiml jsem si, že by byly tak strašlivě drahé, aby byly "jen pro bohaté", to ani náhodou. Rané brambory byly odjakživa z dovozu z jižnějších krajů a vždy byly dražší než domácí. Ale i tak je to přibližně ve stejném poměru jako kdysi za komančů: Kilogram brambor v samoobsluze asi tolik jako dva běžné lahváče. Přinejhorším jako jedna Plzeň

10 0
možnosti

1. Blbost to je trh.....

2. Statek kde kupuju já je vyvezl do Němec

0 0
možnosti
Foto

a co majitelé těch polí, vědí alespoň někteří co jim na jejich poli pěstují ti co jim je pronajali ,, zda se stará o jejich půdu jak má ??? střídá osevní postupy.... dáv do půdy organickou hmotu (nebo-li hnůj )NEEEEEE neví nikdo neví.... Tak se nedivte, když budete mít byt a budete ho pronajímat a nebude se strarat tak Vám z toho bytu může ten co jste mu to pronajal udělat kůlničku na dříví ..a s půdu je to stejný.....

3 0
možnosti

Kdosi to nazval kapitalismem bez privlasku, coz znamena po nas potopa.

0 0
možnosti

Až zase budete volit Babiše, ČSSD, komunisty, tak si vzpomeňte na jednu věc. Byly jsme bramborářskou velmocí, ale brambory na polích převálcovaly plody dotačně výhodné jako řepka. Sice mám vlastní brambory ze zahrady, ale také došly, přeci jen, brambory jsou dobré ke všemu. To však nechci říci. Protože jsme spotřebovali vše co jsme vypěstovali, tak jsem před 14 dny kupoval brambory. Obal vypadal hezky česky :), ale když jsem doma ty brambory škrábal, tak to šlo ztuha a po uvaření byla chuť o ničem. Vlezl jsem do koše pro obal a "made in Egypt"

A víte co? Já vám ty brambory za 29 korun a kilo přeji a raději si zasadím o jeden řádek více. A mimochodem. Kilo brambor za 29 korun jsou čtyři přílohy, což dělá na osobu 7 korun a několik haléřů. To je drahé?

Vlastně, že je vše je drahé, že? Jenže za ty brambory si stěžujte si svým Vámi voleným politikům, kteří dopustili, že místo polí, kde jsou řádky brambor je žlutý hnus. Protože ano, ten zemědělec se chová tržně, proč by se měl namáhat udržovat pole s bramborami, kde bude mít marži pár procent i s dotacemi, když hektar řepky mu vydělá tolik co deset hektarů brambor.

Vlastně Babiš měl pravdu, řídí stát jako firmu. Ve svůj prospěch. A lidé za koblihu mu dají hlas. Jenže Babiše ta kobliha stojí 1,5 koruny, ale ti co jí promění za hlas pro ANO zaplatí za tu koblihu korun deset. No nekup to, že?

7 2
možnosti

Babiš nemůže za brambory za 29, za ty může politika dotaci EU...

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS