Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na Žižkově, stejně jako jinde, se změnilo hodně. Byty i domy prošly rekonstrukcí. Byty IV. kategorie tam už nebudou, nakonec kategorie bytů byly za socialismu, dnes už to vůbec není potřeba. A jestli mi nevěříte, zkuste si najít nabídku realitních kanceláří, tam jsou byty nabízené k nájmu vyfocené.

2 0
možnosti

Pred par lety jsem tam zavital pane Komarku. Nevzponemu si uz na jmeno te ulice, ale bylo to tam kde kdysi jezdil trolejbus. A soudruzi tam preci misto tech kapitalistickych pavlacaku postavili na jejich miste supermoderni panelovou kralikarnu.

0 0
možnosti
Foto

Na Žižkově jste už opravdu dlouho nebyl ! Od hranice s Vinohrady v okolí Bořivojovy přes Seifertovu až na Ohradu je dnes Žižkov noblesní čtvrť s krásnými /a patřičně drahými / byty i sídly velkých firem a chystanou velkou výstavbou na místě bývalého nákladového nádraží. To všechno vytvořil "kapitalismus" během pouhých dvaceti let ve čtvrti, se kterou si komunisté nevěděli rady a jediné, co dokázali Žižkovu nabídnout, byla likvidace.

4 0
možnosti

Nevím, proč by německá televize musela jezdit na Žižkov. Fronty byly všude.

Jistě byty 4. kategorie ještě nebyly všude zbourány - není dost nových bytů (to nevíte)? Pořád jsme ještě nedohnali nedostatek bytů z minulého století (ačkoliv se s nimi měl socialismus vypořádat do začátku sedmdesátých let.

Mimochodem: ty byty nebyly zbourány proto, že byly 4. kategorie. Prostě se na Chmelnici, s existující infrastrukturou stavělo lacino.

1 0
možnosti

Pisatel Komárek a jeho trapná snaha stále kopat do demokracie a kapitalismu. Zkrátka, co se v mládí naučíš a celý život zůstaneš ignorantem, tak ve stáří... budeš stále ignorantem. Tak si Komárku pogratulu , čeho jsi v životě dosáhl. A hlavně už nepiš nesmysly o tom, jak komunisté pokosili jen pár domů. Ne, komouši vymlátili starobylá centra snad v půlce českých měst. Druhou polovinu nechali zchátrat. Ale chápu, ty to slyšet nechceš.

11 0
možnosti

J46i84ř78í 72A28l24e43x19a

30. 5. 2018 14:15

Pohled dosti zkreslený.

S tím bouráním: Za komoušů se bouralo dost - půlka Vysočan, Plzeňská u Anděla, Wilsonova před nádražím, nádraží Těšnov, ..... A stavěly se paneláky. Ale byty pro neprivilegované nebyly.

BTW: Jaké máte řešení pro "chudinu"? (Na Žižkově, ani v Německu žádnou sice nevidím, ale budiž....). Třeba, aby pracovali, ne? Aha.....

A nevím, proč radost z toho, že se nám daří dobře nazýváte hýkáním. To je z rudého kráva?

5 0
možnosti

Jo, nadrazi Praha Tesnov, drive Denisovo nadrazi. Na jeho zachovani vyinkasovali soudruzi od Unesco miliony a pak ho odstrelili. Jestlipak ty miliíony nekdy vratili?

1 0
možnosti

Nebi nad vlastni zkusenost pane Komarku. zajedte sei do mnichovske chudinske ctvrti Hasenbergl. Zdne pnelaky a,e na ceske pomery luxuyni cihlova vystavba. Pred nimi parkuji auta vyssi stredni tridy. Udrzovana zelen a v soucasnosti se jejich obyvatele cachtaji u jezer v Moosach.

Lze se domnivat, ze soucasna nemecka chudina na tom nebude hur nez ceska stredni trida.

5 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,13
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik