Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když to tady bylo tak skvělé, proč tolik lidí emigrovalo? Vojáci hlídali hranice a přitom k nám z venku nikdo nechtěl. Nebo se snad tísnily davy ze západní Evropy u našich hranic?

Komunisté nejdříve všem všechno ukradli a pak zjistili, že s tím neumí hospodařit. Vnitřní dluh republiky byl neuvěřitelný, to byly právě ty zanedbané průmyslové haly, které držely pohromadě silou vůle, zanedbaná města i vesnice, v Praze do úrovně prvního patra dřevěné lešení na každém druhém domě, aby opadávající omítka nezabila chodce, zemědělství zničili přehnaným používáním chemie a rozoráním úplně všeho. A ta jejich výstavba - nové samoobsluhy a jiné "kostky" v obcích a městech, dnes nikdo nevyužívá, protože je v nich drahý provoz, zima, teče stropem, už po kolaudaci s nimi byly problémy a tak by se dalo pokračovat až do nekonečna, ale asi je to marné.

3 0
možnosti
JK

můžete nemít rádi komunisty, můžete být zásadním odpůrcem socialismu, ale tohle se prostě nedá popřít..... Ukažte nám jediný národ na světě naší velikosti, který před rokem 1989 dokázal vyvíjet a vyrábět trysková letadla, dopravní letadla, atomové reaktory, lokomotivy, trolejbusy, autobusy, traktory, radary, motocykly, osobní automobily, špičkové zbraně, tkalcovské stavy, zemědělské stroje, turbíny, nákladní automobily, námořní lodě, tanky, špičkové sklářské a porcelánové výrobky, podílet se na výzkumu vesmíru, vyrábět kvalitní ocel a hutní výrobky vyvážet do celého světa ! Národ, který by byl naprosto soběstačný v zemědělské a potravinářské výrobě, bez jediné koruny dluhu, naopak se značnými pohledávkami v zahraničí... atd., atd.

0 0
možnosti
LB

A díky tomu jsme měli tak vysokou životní úroveň, že nám ji záviděl celý svět :-);-D

2 0
možnosti
JK

Je to stejně obsáhlé jako Závěry XVII sjezdu KSČ a taky tak čtivé. Po vytištění se to hodí taky na stejnou věc, dá se s tím podložit králíkárna. To je jediné pozitivum, jinak byl komunistický režim právem prohlášen za zločinný a šíření zločinné ideologie je trestné, to se však netýká lidí se změněným duševním stavem.

10 3
možnosti
Foto

A co myslíte, nebylo by lépe, kdyby KSČM v letošních volbách nevyhrálo?

0 0
možnosti

Karma 38? Bůh ochraňuj naši republiku.

12 0
možnosti
ED

..a bude hůř..

0 0
možnosti
KJ

Tito lidé mne děsí.Nikdy více takový režim.

13 3
možnosti
ED

E18v51a 90D47r45e95y19o45v58á

21. 9. 2017 20:33

Co Vás nejvíce děsilo na socialismu? Mohl byste to, prosím, specifikovat? Jako tady ostatní diskutéři, např. někdo neměl oblečení, musel si ho šít, aby měl vůbec v čem chodit, někdo měl jen brambory k jídlu, někdo jenom králíkárnu, jiného děsily hlídané hranice a lidi se tam prý škvařili na drátech, lidi zoufale prchali s penězi, za které nemohli v socialismu nic koupit, všechny podniky co tu byly vlastně byly k ničemu apod. .. takže co děsilo Vás? Mě by to zajímalo..

3 10
možnosti
DV

D35a44v87i30d 96V62l45k

21. 9. 2017 19:55

Děsá mě , že tento lábol má Karmu přes 36Rv

12 2
možnosti
DV

D72a61v14i97d 73V82l11k

21. 9. 2017 19:55

Děsí sorry

1 1
možnosti
MB

Já se opravdu autorovi divím - zejména dnes s informacemi, zejména s vědomím, že samotné vedení KSČ, si bylo vědomo - loď se potápí ! Mluvme o faktech ! Rok 1990. německé a české mzdy - 1 : 8, dnes je to asi tak 3 až 4x - tedy jsme si poměrně hodně polepšili. A tím se lehce dokáže, jak daleko a jak hluboko nás ekonomicky zahrabala KSČ, coby předvoj diktatury proletariátu. To není o štvaní - jde o fakta. Komunistům se nic nedaří, i věk dožití se o 7 let prodloužil ! Proč jste blog stvořil - opravdu a seriozně - Nechápu ! ... Jako ironie, pak zdařilé ... :-)

10 2
možnosti
AR

Soudruhu autore, určitě jste nebyl seznámen se zprávami, které dostával pouze ÚV KSČ o ekonomické situaci ČSSR v letech po r.1968. Určitě by jste se divil kolik podniků u nás vyrábělo část produktů na sklad, protože po nich poptávka nebyla a podniky nemohly pružně reagovat na situaci v trhu. Vše bylo řízeno bohužel centrálním plánováním zhora. Místo toho na trhu chyběla řada produktů o něž zájem občanů naopak byl. Ona plánovací debilita nastala hned v r.1949 a trvala až do převratu. Např. doslova idiotni nápad byl stavět Východoslovenské železárny u Košic, kde nebyla žádná ložiska uhlí, železné rudy a často je tam sucho s nedostatkem vody. A toto šlo na úkor podpory lehkého průmyslu a spotřebního průmyslu, tehdy u nás dobře rozvinutého. Soudruzi totiž po nešťastném Únoru 1948 se řídili komunistickou ideologií a ne zdravým rozumem. V 80-tých letech jsme měli vysokou energetickou náročnost, více než polovina výrobních strojů byla starší 20. let, produktivita práce byla na úrovni 30-40% produktivity vyspělých států atd. atd. V tu dobu i ta zaměstnanost byla uměle udržovaná. Vedení ÚV strany bylo o tomto dobře informováno. No dalo by se pokračovat, ale kdo nechce neuvěří!!

9 0
možnosti
Foto

Ale Východoslovenské železárny měly tu výhodu, že nebylo lze je tak snadno zasáhnout bombami z bombardérů NATO. A mimochodem z jejich exportu žilo Slovensko v 90. letech.

1 2
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,13
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik