Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak, je faktem, že fyzická výkonnost mladších generací prudce klesá hlavně z důvodů, že již není vystavená přílišné fyzické námaze v zaměstnání. A za II. světové války a krátce po ní, když ještě nefungovala autobusová doprava, tak naši předkové chodili do zaměstnání 7-8km vzdáleného a totéž po skončení práce.

V 19. století byly běžné několikasetkilometrové přesuny statisícových vojsk během dnů či málo týdnů.

Někdy před 10-15 lety si několik vojáků dobrovolně zkusilo asi stokilometrový pochod s minimální výstrojí a zvládlo jej snad 10% dobrovolníků. Většinou měli odřené nohy v nevhodné obuvi.

Toto se našim předkům nestávalo, protože místo ponožek používali onuce, které uměli vázat způsobem, že nevznikaly odřeniny nohou.

Snad o tom někde bude na Internetu.

1 0
možnosti

několikset kilometrů během dnů ... panebože!

1 0
možnosti
Foto

To by ale jako voják neměl.

1 0
možnosti
MT

Takže na druhý pokus jste došli až na frontu. Jó, to tehdy byl voják ještě voják:-)

0 0
možnosti
MJ

Vaše vzpomínky jsou sice dojemné ale nevím jestli se mám smát nebo plakat.

4 0
možnosti
PK

P35a77v13e66l 63K75i58l34i91k

12. 9. 2017 15:29

Ode mě karma. Dobře, že někdo toto téma otevřel. Zatím to ale vypadá že, bundeswehr nebude zapotřebí.

1. Domácí fronta vlastizrádců ještě nesložila zbraně a lid si odmítá zvolit vládu, která by hájila národní zájmy. Před volbama je většina politiků statečná a protimigrantská. Uvidíme po volbách.

2. Díky členství v EU nejsme potravinově soběstační. Kdyby se stal zázrak, a migranty jsme i nadále nepřijímali, tak stačí aby na nás Berlín uvalil potravinové sankce a jsme v háji. Dvoudenní výpadek rohlíků v supermarketu a to by byl cvrkot! Okamžitě bysme otočili. A už by to začalo. Pak by sem němci pouštěli postupně přes hranice deset autobusů uprchlíků na jeden kamion s potravinama. A Deutsche Bahn by vypravovala speciální vlaky. Taky deset vagonů s migrantama na jeden vagón potravin. K čemu hned válčit? A stejně jako v bodu jedna, i zde platí, že voliči si odmítají zvolit vládu, která by byla ochotna připustit, že něco není v pořádku a začala se připravovat na možné problémy a obranu našich zájmů.

3. A co se týče armády. Podle výsledků minulých voleb a současných volebních preferencí naši voliči naši voliči požadují aby: Část armády byla nasazena na zahraničních misích v Afghanistanu, Mali nebo někde jinde na druhé straně zeměkoule. Část armády má strašit Putina na ruských hranicích a pokusit se ho vyprovokovat k nějaké akci. A zbytek armády se má předat pod velení právě toho bundeswehru. S obranou země český volič nepočítá. Nejdůležitější je zůstat v EU a čerpat dotace. To jasně říkají volební preference.

4 3
možnosti
Foto

Správně. Pomiňme SSSR a VS, ale, pokud srovnáme současnou situaci s tím, co "diktovala RVHP" a co zhusta nebylo plněno, tak tehdy to opravdu byla procházka růžovým sadem.

Například vysavače. Komunisti bylo hodně hloupi, ale takhle tedy de.

1 0
možnosti
Foto

Jedna z největších trapností je vzpomínat na vojenskou dobu.... Ostatní nestojí ani za komentář.....

1 1
možnosti
Foto

Naopak, to je největší legrace. Vše je v jiných barvách, než tehdy.

1 0
možnosti
DV

D14a56v59i51d 49V59l24k

12. 9. 2017 14:57

Kristepane, takovou hloupost jsem tady ještě nikdy nečetl.To fakt myslíte Vážně???8-o8-o8-o

10 0
možnosti
Foto

A copak? Jestliže je pravda, že Bundeswehr zkolaboval již po 3 km, tak to by bylo úděsné.

A v Litoměřicích se vážně chodilo tancovat. Hrál tam živý orchestr se zpěvačkou. Jenom se mi po 40 letech plete Hotel U Raka s Labutí. Myslím, že ty tancovačky byly U Raka, sál byl v 1.patře.

Ale těch 50km za tak krátkou dobu autorovi moc nevěřím. A tan kopec nad Litoměřicemi je Radobýl. Z něj utíkal K. H. Mácha hasit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,13
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik