Diskuse

Také jsem se necítil ubohým zakomplexovaným buranem.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejlepší klasika je poslední deska skupiny METALICA, a zkuste to někdo okecat.

Zbytek článku je blábol, pobavili mě ty vsuvky typu "tak například v USA...". Kelišová to taky říkala.

0 1
možnosti

Jen malý dotaz:

Jakou formou jste si pořídil panelákový byt 2+1 někdy na počátku 70. let (kdy jste měl 24 let)? Nejspíš jako družstevní, ne? Kolik stál? Vy jste nesplácel anuitu (aniž jste tušil, že se jedná o dluh)?

Nebo jste dostal byt družstevně-stabilizační? Pak jste měl kliku. Jakou profesi jste vykonával či do jakých končin země jste nastoupil.

Díky za seriozní odpověď.

1 0
možnosti
Foto

To je legrace, o kterou se musím podělit. Sleduji teď seriál Vyprávěj. Jak někdo mohl číst v r. 1964 Literární listy, tak to fakt je mimo realitu.

1 0
možnosti

Co to ma spolecneho s clankem? Ale vy muzete,. Vas nesmazou.

1 0
možnosti

J23i43r29i 72V32r47a10b42e83c

27. 6. 2017 18:47

Takové lidi strana potřebovala Rv

13 0
možnosti

Jak jste probůh přišel na to, že Jáchym Topol "pohrdá obyčejnými, pracujícími lidmi, kteří ho celý život živí", a že je považuje za burany?

Jáchym Topol od svých 24 let pracoval až do roku 1990 manuálně, byl skladníkem, topičem, nosičem uhlí, jeho jste rozhodně neživil!

Neživil jste ani jeho otce, skvělého dramatika, režiséra a dramaturga legendárního Divadla za branou, které spoluzakládal s Otomarem Krejčou, Janem Třískou a Marií Tomášovou. Od roku 1972, kdy bylo divadlo zakázáno, se Josef Topol až do roku ́89 živil těžkou manuální prací.

Vám za totáče nic nechybělo. Mně vadilo mj. to, že mimořádně talentovaní umělci, jako byl Josef Topol, Otomar Krejča, Marie Tomášová, Jan Zábrana, a tisíce dalších nemohli vykonávat svou práci; knihy, filmy, divadelní hry byly na indexu, v trezoru, případně ve stoupě.

Byla to Biafra ducha, jak tehdejší Československo zhodnotil Louis Aragon.

18 0
možnosti
Foto

Kolik filmů režíroval Otomar Krejča a v kolika hrála Marie Tomášová? Sama se usvědčujete z omylu, když říkáte, že jejich knihy, filmy a divadelní hry byly na indexu.

A měla jste říci, že šlo o komunistu Aragona.

0 4
možnosti

To, že jste se tak necítil neznamená, že jste jím nebyl, že?:-)

5 0
možnosti

Jeden z tech mladsich se jen divi a klade si otazku, jak pri ZDEJSIM a OKOLNIM mnozstvi zarytych a odhodlanych antikomunistu vubec nejaka podoba socialismu a vlady pseudokomunistu mohla existovat.

4 3
možnosti
Foto

to je jednoduché, protože slušných Komárků, Hermánků apod. .... byla valná většina.

3 0
možnosti

S lidmi jako je autor je problem. Neni ani komunista ani antikomunista, fasista ani antifasista. A dalsi. Jen obycejny slusny clovek, ktery prozil nejakou historickou dobu stylem zivota se kterym se nejak szil. Na coz ma samozrejme pravo. Coz se nehodi. A ted je problem, jak ho onalepkovat a dohonestovat. Tak co nej vsechno z nedavne historie vytahneme, co rikate? Nebo se budeme venovat radeji nekomu vhodnejsimu?

4 4
možnosti
Foto

klidně se běžte věnovat něčemu vhodnějšímu.

Tady asi nikomu chybět nebudete.

13 4
možnosti
Foto

Jo a zatímco Vám bylo v padesátých tak skvěle, tak mýho dědu drželi tři dny pod samopalem , když ho okrádali.... Už jsem to jednou pod Váš blog psal a budu to psát klidně do alejuja , kdyby to mělo jediného mladého čtenáře vyvést z omylu jaký jsgte kouzelný dědeček....

8 0
možnosti