Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevím proč se jeden jak druhý vyjadřujete k člověku o kterém víte prd, a kterého stejně nemůžete pochopit.

1 0
možnosti
VK

Já jsem pro. Mělo by se to vrátit. Petříkovi zabavit živnost, kdyby brblal, tak dvacet let na uran..... Proč ne? Chce se mi z těhle bolševiků zvracet.:-P

10 0
možnosti
Foto

No tak dnes existuje horší úděl než těžit uran, třeba škrábat brambory.

1 1
možnosti
IS

Božínku, jak málo stačilo lidem ke štěstí. A k tomu pivko za 3 kačky a mlíko taky.;-D

13 0
možnosti
MD

Urazite samotneho Jezise.

0 2
možnosti
Foto

Když vám to stačí, ale především stačilo, tak buďte spokojený. Ale nesnažte se vnucovat nám, že by to mělo stačit všem. Já tedy osobně pociťoval komunistický tlak výrazněji, než jen 1x za rok povinnou účastí na 1. máje. Ostatně, to že si souzníte s p. Petříkem vypovídá hodně.

14 0
možnosti
Foto

Je strašná sranda jak lidi popisují, jaký byl ráj za komunismu. Přitom komunistický režim se svoji centrálně řízenou ekonomikou se potácel od jedné ekonomické krize do druhé. Ani jeden pětiletý plán nebyl splněn. Plány se rozpadly už po prvním roce. V obchodech bylo prázdno, chybělo zboží. I ten dogamtik Novotný byl nucen přizvat Šika, který byl odivovatelem Stalina a jeho ekonomii učil na vysoké škole a po odhalení jeho kultu jej odvrhl a obdivoval ekonomii Marxismu- Leninismu- aby něco vymyslel s ekonomikou. To vedlo k 68 roku a Šik nic nevymyslel, protože na centrálně řízené ekonomice a řízené z hora se nedá nic vymyslet. Pak přišla 70 léta normalizace a jelo se z kopce. Neustále se zdražovalo. Stát potřeboval peníze a kde je měl brát, tak zdražil i dětské oblečení o sto procent v době, kdy OSN vyhlásilo den dítěte. Já jsem v tu dobu měl plat 2 500 Kč a moje žena 1 300Kč. Inkaso bylo 600 Kč, boty stály 300 Kč,( což by bylo dnes 3 000 kč) dámské kozačky 600 Kč,dětské boty stály 150 Kč, bunda na dítě 300 – 350 Kč. Pračka v tu dobu byla za 10 000 Kč,video v té době stálo 30 000 Kč. Pokud žena byla na mateřské a měla 600 Kč a to 26 týdnů a pak už nic. Udruhého dítě to bylo 1200 Kč a to 26 týdnů a pak do dvou let 500 Kč. Ekomika jela stále z kopce a pak přišel rok 1989 a za ten komunisté, byli rádi, protože komunistická ekonomika byla u konce s dechem. Komustům se stalo co stát nemělo. Lidi přestali se jich bát a byli už jenom pro smích.RvRvRv.

8 0
možnosti
Foto

Pokud ekonomika jela stále z kopce, tak odkud kam jede dnes. A jak je možné, že v restauraci přišlo jedno hlavní jídlo na 10 korun a dnes stojí 100 korun. Vůbec jsme si nepolepšili.

0 2
možnosti
Foto

Tak, už jste pane Komárku obviněný ze stařecké demence (kterou nutně musí trpět každý, kdo s Vámi souhlasí).

Jsem zvědavý, kdo Vás jako první obviní, že jste bolševik, který adoruje komunistický režim.

0 9
možnosti
PM

P59e87t14r 67M62u86n23z29a83r

27. 6. 2017 16:09

No už proběhla úprava blogu, kde citovaná věta zmizela. Navíc ta demence byla jen jedna z možností. Stejně bych ale rád věděl, jak to tedy bylo a čím se pán živil, že se mohl do 31 let zaopatřit bez dluhů, aniž by musel s režimem aktivně spolupracovat jinak než na 1. máje.

7 0
možnosti
Foto

Já jsem asi podstatnou část života asi prožil v jiném státě. Byt ve 24 letech ??? cccc. JZD dvacet kombajnů;-D ;-D. Ale jinak je pravda, že před rokem 1989 u nás svítilo sluníčko, holky nosily těsnésukně, auta jezdila na zelenou a rohlíky byli (občas) krásně křupavé. Občanébyli spořádaní, pracovali, občas něco podepsali, na 1. máje šli do průvodu, nadšeněsouhlasili s návštěvou bratrských vojsk, a za to že si nevšímali, že sousedazavřeli pro politický vtip, režim jim pustil v kině nějaký přiblblý film plnýradosti a optimismu, jak se nám pěkně soudružsky žije. Bůček byl levný a dožlabu bylo také co dát a to bylo rozhodující. Stačilo si jenom nepřipouštět, žeje jako zvíře držené v kleci a jeho páníček rozhoduje, kam smí, co smí a cozase nesmí.RvRvRv

19 0
možnosti
PV

V mnohem mate pravdu, autor ma proste subjektivni pocit, ktery vydava za pausal. Jini to meli jinak, mnozi s touto pravdou maji problem. Ale s tim buckem jste to prehnal. Chcete tvrdit, ze kilo bucku bylo v 80. letech za 9kcs? (statisticke prepocty na dnesek se vetsinou vztahuji k letem 1988 ci 1989)

0 0
možnosti
Foto

Napsal jste to moc hezky, pane Komárku,

děkuji za reakci na můj blog R^

0 6
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,11
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik