Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J85a23r79a 71R79a21n92k

4. 5. 2017 0:55

Tak mame konecne rubriku "drby"...krome cestovani, fotoblogu a politiky ted konecne krome alternativnich fakt o mase, pod kterym se prohybaly pulty - drby. To budou ty pozustatky ze staleho schuzovani a porovnavani zprav se souskami z ulice a pavlace.

Mohu Vas ujistit, ze ten konec republiky pobliz BRD byl tou vasi vladou zapomenut. Reznik schovaval maso pro ucitele, aby jeho "nadejna" dcera odmaturovala a dostala se na pajdak, My ostatni jsme meli polevku ze zmrazenych slepicich krcku, pak ty same na paprice a jeste zbylo pro psa:-/

2 1
možnosti
Foto

BRD to myslíte Brdy nebo Bundesrepublik Deutschland?

0 0
možnosti
FV

Pan doktor se jmenuje Vodvářka. A stejné je to i s vaším celým článkem.

8 0
možnosti
PU

P37e40t25r 28U92h47e65r

3. 5. 2017 23:35

Tak ty máš dost, člověče nešťastná. Ty lžeš jak Petřík...

6 1
možnosti
Foto

A neměli bychom se všichni radovat, že kromě Jiřího Suchého se konečně našel jedinec, který má pěkné vzpomínky na svůj život v ČSSR. Že šlo o masový jev, dokazuje, že dějiny nezaznamenaly ani jednoho partyzána. Tedy kromě jedné slečny, která se doznala, že pod sovětská vozidla sypala cvočky.

0 0
možnosti
Foto

A k těm filmům, ta italská nová vlna a kriminální filmy se v Československu hrály z jednoho prostého důvodu. Jednalo se o kritiku západu. To bylo hlavní kritérium při nákupu filmů. A když mluvíme o komediích, do Československé distribuce se tak například nedostala komedie o Rabínu Jakobovi s Funesem, protože pojednávala o židech a to nebylo v té době košér. Proto jí nemohl ani nadabovat pan Filipovský. Do Československé distribuce se nedostaly i další Italské, Francouzské a západoněmecké filmy o těch z USA ani nemluvě. Sci Fi horrory, to vše bylo téměř tabu. A stříhalo se. Brutálně se stříhalo.

4 0
možnosti
PK

Viděl jsem hodně kvalitních západních filmů. Takový Kramerová versus Kramer, ze starých třeba Hádej kdo přijde na večeři, Útěk v řetězech atd. Bohužel tak kvalitní západní produkce asi neexistuje, záadoevropská (Itálie, Francie) rozhodně ne.

1 0
možnosti
Foto

Já do své emigrace žil na ostravsku. A můžu panu autorovi směle říct, že nákupy byly často honem na kvalitní potravinu. Nejhorší byly samozřejmě nákupy sobotní, kdy jste už v 6 ráno musel stát před samoobsluhou abyste měl šanci koupit něco slušného. Samozřejmě, frontové bojovnice tam už stály před vámi ale pokud jste měl štěstí, koupil jste chleba, rohlíky a i nějaké to slušné maso.

4 0
možnosti
Foto

Na druhé straně bylo zde na diskuzích uváděno, že zásobování na Ostravsku bylo prioritou kvůli horníkům a hutníkům. Jinak řečeno, proč by ti dělníci makali, kdyby neměli své peníze za co utratit.

0 0
možnosti
Foto

To, co je v článku vylíčené mi připadá až příliš idylické. Ono fakt všechno nebylo jen tak a každý den. Silně nárazově, za protislužby běžně, na venkově se přilepšovalo záhumenkem, prostě muselo se vědět kde, kdy a jak. Udavačů bylo také dost, tím myslím ty horlivé samoaktivní typy, kteří viděli rozvratníka za každým rohem nebo mladé horlivce pádící za uplatněním za každou cenu. To jsou také fakta. Někdy prošlo i hrubé nadávání na stranu a vládu, jindy se šlo sedět i za vtip na pár měsíců. Asi to zas taková pohoda nebyla. Dnes je zase jiná nepohoda, aniž bych srovnával.

2 0
možnosti
PK

Dost (neříkám zcela) závisí z jaké pocházíte "kasty". Já z chudáků - proletářů a bezzemků jen s obecnou školou (všichni prarodiče). Bydlel jsem jako dítě v žižkovském pavlačovém domě 1+1 bez příslušenství. V r.1974 jsem se po VŠ odstěhoval do pohraničí a byt 3+1 v novostavbě + dobrá práce + po čase i auto - byl značný sociální vzestup. Zahraniční dovolené u Černého či Baltského moře, zajímavé pobyty u Kadára. V obchodech byl sice jeden druh chleba, jogurtu, pár salámů ale to jsme považovali za normální.

Svoboda projevu také byla, po projevu to už bylo horší. Stát byl ekonomicky v koncích ale tu dobu před r.1989 bych nehodnotil jako "koncentrák". Zvláště 60. či 80.léta. Je zajímavé, že má žena měla otce i další příbuzné nelegálně v USA a v r1964 byla přijata na medicínu v Praze a vystudovala ji bez problémů, myšleno politických.

Nějaké objektivní hodnocení té doby chybí, i když je to obtížné, přiznávám. Hodnocení pana doktora Vodvářky (Vodrážky) považuji osobně za příliš extrémní.

4 0
možnosti
PK

Jsem velký kritik, ale metoda "Vodvářka" - dřív bylo všechno špatně, teď by bylo vše super, nebýt komunistů a postkomunistů a věřím v kvalitu mladé generace - považuji za naivní.

4 1
možnosti
PL

Od zdi ke zdi, jak vy, tak dr.Vodvářka.

2 0
možnosti
FP

Tu dobu jsem prožil (jsem r.1945) na malém městě.Pane Komárku, v tom vašem "veledíle" není pravdy ani dvacet procent. Ale já Vám rozumím. Všechno to zlo překryly vzpomínky na mládí.

17 0
možnosti
Foto

Ani já si nemyslím, že se autor všude strefil, ale dám mu 60%.

0 4
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,10
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik