Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, hlavně, že jste se dobře napapal.Rv

16 0
možnosti
Foto

Nejenom, dokonce kulturně vyžil.

1 1
možnosti
Foto

asi jsem v těch letech žil někde jinde

18 0
možnosti
Foto

A co konkrétně, pane Matuško?

0 2
možnosti
Foto

Ode mě velká karma.

Zdejší skupina rychlokvašených komunistobijců, v čele s panem doktorem, absolutně nesnáší cokoli z minulosti, co není vysloveně negativní.

Je to již dlouho, co jsem popisoval letní víkendy na chatě u Písku. Již to je rozzlobil velmi a jakmile jsem řekl, že ten, kdo vyjel směr Praha ve špičce, tak jel celou dobu v koloně a v Praze auta stála.

Myšlenka, že už v 70. letech měla naprostá většina pražských rodin auto a hodně z nich chatu, je rozčílila do nepříčetnosti.

5 8
možnosti
MJ

V 70. letech byla auta na pořadník, pane Hermánku, bez pořadníku je dostávali zasloužilí soudruzi a horníci, tak že většina pražáků zaručeně nebyla horníkama a soudruhama.

5 1
možnosti
VK

Máte velmi špatnou paměť. Musím potvrdit text pana Vodvářky a nad vaší senilitou se pousmát a mít pochopení pro váš věk a lásku k socialismu.

17 5
možnosti
VS

Ano, jste ve věku, kdy je člověk často postižen - senilitou.;-D

10 3
možnosti
Foto

Není od Vás poctivé svoje vlastní problémy podsouvat jiným.

3 6
možnosti
RJ

Pan doktor Vodvářka a vaše maličkost. Chce to asi o maličko víc čistit brejle...:-)

2 0
možnosti
Foto

Uzenin bylo méně druhů, ale nebyly šizené... Dnes je výběr masa a masových produktů, daleko větší, ale hovězí a telecí maso normální občané skoro vůbec nekupují. Je moc drahé. Když někdo porovnává s minulostí, měkl by psát pravdu. V padesátých letech, krátce po válce, to bylo s masem opravdu hrozné, stály se na ně fronty, ale postupem času se to zlepšovalo. Máte pravdu, pane Komárku. Lhát se nemá, není to fér... Rv:-/

2 1
možnosti
Foto

Po válce byl všude nedostatek. A hlavně v Německu.

0 0
možnosti
TD

Jestli tomu správně rozumím, tak tehdy jste si spokojeně žil za ostnatým drátem, nad hlavou Vám permanentně visela hrozba jaderné války, ale o politiku jste se nestaral, řešil jste se stavbu zahradního grilu a všechno bylo růžové. Dnes se o politiku staráte kvůli "zkáze Evropy" a všechno je černé. To je celkem nepřekvapivý výsledek, řekl bych :-)

Dalo by se polemizovat s kde čím, ale napsal jste toho moc, takže si vyberu jen jedno téma. Pokud jde o 100 milionů obětí komunismu (jsou to samozřejmě jen různé odhady a pochopitelně se dost liší), tak to nemůžete vztahovat jen na SSSR. Tam se uvádí cca 15 - 20 milionů, především za Stalina. Většinu má na triku Čína a velký kormidelník Mao, řádově desítky milionů mrtvých. Něco přidal Pol Pot v Kambodži, tam se uvádí přes 2 miliony. V ostatních zemích (Vietnam, Korea, východní Evropa) už šlo "jen" o počty v řádech statisíců, u nás to byly popravených/zavražděných "jen" stovky. Dohromady to jsou pořád řádově desítky milionů mrtvých, ale jestli je to 60, 80 nebo 100 milionů, to už dnes nikdo nespočítá. Stejně tak nikdo nespočítá o několik řádů vyšší počet uvězněných, mučených, odsouzených k nuceným pracem, kteří sice řádění komoušů přežili, ale skončili s podlomeným zdravím, rozvrácenými rodinami a zničenou kariérou. Ale to už je zase jiný příběh...

14 0
možnosti
Foto

A který stát může registrovat méně obětí než Čína, kde to k vzhledem počtu obyvatelstva dělá tak 0,5%?

0 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli zde o Semelové a nedostatku potravin před rokem 1989 píše blogy MUDr. Vodrážka, zkontrolujte si prosím jméno (pokud tedy nemyslíte pseudonym).

1 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,13
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik