Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Autor by měl zvažovat v čem dělali soudruzi chybu, že i koncem 80-tých let jsme v zemědělství nedostihli Rakousko. Sice se chovalo nadměrně hovězího dobytka, ale to maso šlo hlavně na živení SSSR a některých soudružských zemí v Asii. Produktivitu jsme měli dost menší než Rakušani. No a o produktivitě kolchozů v SSSR se už nemá cenu bavit. A to nejen v živočišném sektoru, ale i rostlinném.

7 1
možnosti

J46o95s50e89f 52Š72l35o44u69f

19. 1. 2017 18:31

A kdepak se udělala chyba po osmdesátém devátém. " Do tří let, nejpozději do pěti let doženeme Rakousko " (ekonomikký lhář z "Prognosťáku" Komárek).

1 1
možnosti
Foto

Za posledních 10 let zde klesal počet obyvatel v Rusku rychlostí více než půl milionu za rok. Průměrný věk dožití je zde 66 let (to je smutné 162 místo ve světovém žebříčku a před Ruskem jsou i země jako Nová Guinea, Honduras a dokonce Irák), zvlášť otřesná jsou čísla v průměrné délce života mužů 61,4 roku (průměr v EU je 79). Rusko má 3 miliony registrovaných alkoholiků, 2,5 milionu narkomanů (počet závislých zde za 10 let stoupl 10x, ročně zemře cca 30 000 drogově závislých, to je více než činily ztráty sovětské armády za 10 let války v Afghánistánu.

7 0
možnosti

J25o62s33e12f 89Š89l74o85u86f

19. 1. 2017 18:04

Pane Kindle ! Nečetl jste náhodou jiný blog? V celém článku jsem se nedočetl jak je to v Rusku. Pán píše o tom, jak to tady bylo u nás (respektive na nějaké vesnici, kde žije pisatel) před rokem 1989. Už jste někdy četl, že naše potravinová soběstačnost je 58 %. V podstatě to znamená, že z našich zdrojů bychom jedli každý druhý den. No a ti chudší vůbec, protože ti bohatí by jedli každý den. Ještě nám prosím řekněte jaká je průměrná délka života bezdomovců, alkoholiků a feťáků u nás.

2 4
možnosti
Foto

J24a22k92u91b 56R97o98t20h

19. 1. 2017 16:12

Napsal jste mnoho kravin, a když už jsme u těch krav, povím vám, proč jsou všady chátrající kravíny. Protože v kravínech chová hovězí dobytek jen hovado, a protože to jsou tak blbý stavení, že se na nic jinýho nehodí ani po rekonstrukci.;-€

7 2
možnosti
MP

Kravín v našich zeměpisných šířkách mít musíte, dobytek nemůže být přes zimu venku, v létě musí mít přístřešek proti žáru. Pokud ale u nějakého toho kravína není pastvina, na kterou by mohly krávy jít, tak ten chov není nic moc, ale nějaké ustájení mít prostě musíte. Pokud někdo začne farmařit a hodlá to dělat v budoucnu, tak si samozřejmě radši postaví něco nového, než opravovat starý kravín.

4 2
možnosti
Foto

Lidé na vesnici, utíkali z JZD, protože zde byly žebrácké platy, díky takzvaným jednotkám a odcházeli do Státní státků, kde by stálý přijem. Na vesnici se vykrmovala prasta slepice zejména díky tomu, že všichni kradli z družstevního. V kravínech byly i tuberkolozní krávy a veškeré dobytek se vykrmoval chemií, aby hodně příbíral a byly jednotky Moje teta v kravíně lopatkou na smetí z pytle vybírala chemii a házela ji krávám do žlabu. Kuřata se vykrmovala hormony, aby rychle rostla a proto jsem je za komunistů nejedl. Na pole se sypala chemie i pomocí letadel a stejně tak na pole se sypal nechvalně známý Agent Orange k hubení plevele. Pojízdná prodejna na vesnici přijížděla jednou týdně dohromady mimo měkkých salámů a konzerv a hořčice, tam nic nebylo. Tučného vepřového bylo dost. Ve městech čtvrtky byly bezmasé, protože tím se řešil nedostatek masa. Na prodejně s náspisem Masna byl řezník, konzervy a hořčice a mezi dvěma asparágusy nápis !Soutěžíme o titul Bigáda socialistické práce " jinak nic. Počet masa, kterého socialistický člověk snědl se počítalo z vepřového, toho bylo dost.

6 1
možnosti
VV

Az do poloviny osmdesatych let bezely na ARD Prager Notitzen. A v nich referovali korespondeni o tom, co se v Ceskoslovensku deje. Vzpominam na prispevek o zemedelcich. Zemedelec tam sklizel kombajnem obili na svem zahumenku. Vynos na hektar asi desetinasobny oproti tomu obvyklemu. Na otazku redaktora po pricine se jen usmal a odpovedel neco o tom, ze po sklizni na druzstevnim zapomel vyprazdnit zasobnik.

A obrazky z vesnice, bahno, spina kram s konzervama a maso zadny. Ale kazdej si choval sveho pasika.

2 0
možnosti
MJ

Pane autore , musíte si uvědomit, že o všem dnes rozhoduje cena výroby a přístup státu ke svým zemědělcům a to prostě u nás nefunguje tak jako jinde. Proto rozhodující řetězce nakupují raději maso tam , kde je lacinější, no a náš zemědělec není konkurence schopný, proto ty prázdné kravíny a vepříny. A co se týká Vámi označené proti Ruské propagandy, tak to propaganda není, v Rusku, co se týká zásobování potravinami bylo za každého bolševického diktátora vždy hůř než u nás (o západní Evropě nemluvě)a tak je to i nyní za Putina, protože , tam kde vládne komunistická ekonomika nemůže být nikdy lépe než při normálním tržním hospodáření.

5 0
možnosti
MP

Trochu trapas s tou komunistickou ekonomikou, tu má moloch EU rozhodně bolševičtější, než Rusko.

1 8
možnosti

Mně zase konvenuje to, že když budu jíst mase méně, nijak mi to neuškodí;-D

1 0
možnosti
MB

Dal jste si detailní, pracnou statistiku - Nabízím zcela jednoduchou !

Průměrná délka žití - (údaje 2016) - Ruského muže - 64 let, Český muž - 76 a žena 82 roků. Od roku 1989 se délka věku prodloužila o neuvěřitelných - 7 let ! V kostce řečeno vše, o kvalitě - nekvalitě potravin, o vedoucí úloze v zemědělství ap. Snad ještě dodat to, že mzdy u vítěze 2 světové války jsou na přibližné úrovni - Jako naše důchody ! Tož, tak bych to nějak viděl s tou konzumací masa ! ...

11 0
možnosti

Tak na délku dožití má vliv více věcí, než je jen výživa...hlavně katastrofická úroveň ruského zdravotnictví, které je na roveň rozvojové zemi...

3 1
možnosti
MK

Spotřeba masa nevypovídá o kvalitě stravování. Navíc, ty JZD živořily z původně prosperujících selských dvorců a s mlékem a masem to žádná sláva nebyla. To, že se si na vesnici chovali lidé prasata, ovce, slepice bylo dáno všeobecným nedostatkem a ne tím, že by je to nějak bavilo. Vím to moc dobře, protože jsem na vesnici vyrůstal, otec pracoval jako zootechnik. Přírůstky byly kolem 60 deka, většina hovězího masa se vyváželo na Západ, kvůli devizovým prostředkům. V obchodech hovězího masa moc nebylo. Občas nebyly ani vajíčka.

Co se týče toho poklesu. Lidé se stravují jinak. Navíc, sám si z domova pamatuji, že maso bylo jen o neděli, svátkcích atd. a max ve školní jídelně, kde to nikomu nechutnalo. Takže naše rodina za komunistů mohla mít spotřebu tak max 200 kilo masa na rok při pěti členech.

Dnes s manželkou kupujeme maso jen na víkend. Převážně hovězí, občas vepřové. Za rok cca 60 kilo. Přes týden si na obědy dám jídlo s masem tak dvakrát . většinou jím ryby anebo bezmasé obědy, hlavně těstoviny. Když to vezmu, tak 50 x 200 g , tak je to 10 kg + 30 (polovina z toho co koupíme domů) dohromady 40 kilo masa za rok.

A pořád mám svých 94 kilo při 184 cm výšky :))):-P

8 0
možnosti
MB

Souhlas a snad ještě k doplnění - V mém bývalém okrese Bruntál, bylo pouze jedno JZD - pak Státní statky. Ty sehrávaly v okrajových částech příhraničí i další roli - Společenskou - osídlení, ekonomickou - pracovní příležitost , následně kulturní, podobně pak bydlení ... Problém pouze jeden - Obrovské dotace - nevhodné klimatické podmínky - podobně pak ony pokusy s velkokapacitními kravíny - chabá dojivost. Ti lidé tam žili - svého druhu i spokojení. Soukromě chovali kde co - přísun krmiva, granulí - neomezeně. Po r. 1989 - dotace nebyly - Chovej - pěstuj si, co chceš ... Dnešní obraz - klasika - bývalé Sudety - Chudoba - nezaměstnanost. Vzpomíná se - levicové nálady - klasika ...

1 0
možnosti
VV

Zaprve mi chybi jakykoliv odkaz na zdroje ze kterych cerpate.

A podle mne je pripadny pokles "vyroby" masa zpusoben vylucne hamiznosti ceskych zemedelcu. Kdyby bylo jen na nich, pestovali by repku u Doma v pokoji, protoze na te vydelaji nejvic.

4 2
možnosti
SN

:-)......Vokoune, nemudrujte o tom, o čem nemáte ánung. Zaplať Bůh za řepku, protože pak by zemědělci skončili na pracáku. Sem se vozí levné maso z POlska, z EU, kde jsou dvojnásobné dotace, než mají naši zemědělci. Jak jim mohou konkurovat? Rv

2 2
možnosti
PK

I v důchodu spotřebuji přibližně stejně vepřového i drůbežího, v hovězím pokles k nule. Roštěnka 89 - 33 Kč/kg, dnes cca 10x tolik. A takové odleželé irské ještě +100%. Vím, že jsou příjmy jiné, ale je to dost.

2 0
možnosti
VV

A ted si predstavte ze o dvacet ci vice let jste zrejme nevedel jak rostenka vubec vypada.

Za 890 Kc jsem teda jeste rostenku nevidel, manzelka ji kupuje bezne a vzdy kolem 200 Kc.

2 0
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,11
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik