Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pan autor zřejmě očekává cenu od V.V.Putina, kterou právě obdržel náš milovaný skalní komunista Maštalík. Viz zprávy.

1 1
možnosti

"Za svoji smrt si mohli postřílení demonstranti sami" je ovšem demagogie. Kdyby se to stalo jednou, budiž. Ale pokud se střílení do davu opakovalo vícekrát, byla chyba na straně státu, nikoliv na straně demonstrujících. Před několika roky jsem našla na internetu několik stránek popisujících tyto události, ale už stránky nemohu najít, buď špatně hledám nebo zapracovala cenzura. Počet těch zabitých ve stávkách bylo číslo začínající devítkou, Vy píšete o šedesáti. Ale možná číslo šedesát odpovídá České republice, číslo devadesát celému Československu. Na Slovensku vím o několika zabitých v městě Krompachy, nedávno (v únoru) si tam připomněli výročí.

2 0
možnosti
JH

Jednou jsem něo od vás přečtel a usoudil, že píšete přemýšlivě. Proto jsem vás otevřel znovu. Přemýšlíte pořád, ale hodně podivně. Peroutka určitě nebyl táborový řečník, ale přemýšlivý demokrat, intelektuál. Jeho velký kamarád byl Čapek a ten o bídě lidí napsal mnoho. A vaše zamontování střílení do četníků do Peroutkových problému, to je Kojzar přes kopírák. Minule jsem vám psal o procesu s Horákovou. Ten byl také zmanipulovaný? Byl, komunisty, to snad víte i vy. Čtu teď vzpomínky J. Michálka Roky v pekle o "pohodě" v komunistických kriminálech. Ty také neexistovaly??? Něčetl jste nikdy o jistém Grebeníčkovi, který mučil vězně a jeho syn kázal a káže komunistickou morálku? Předpokládám, že podle vás byl starý Grebeníček v právu. Pokud vězňové nezemřeli, přiznali se!!Vaše "obrácená" morálka, to není můj svět, ale tleskače určitě najdete, gratuluji.;-O!!;-O

4 2
možnosti
Foto

Tak starý Grebeníček zcela určitě v pořádku nebyl, neboť s ním brněnský soud už v 50. letech vymetl. Takže ta záležitost už byla vyřešena.

Jak a v čem byl proces s Horákovou zmanipulovaný. Dělala Horáková a spol. ilegalitu nebo nedělala? Ano, nebo ne.

0 2
možnosti
ND

Ano, prázdný hrnec nejvíc duní a to myslím na některé komentáře, které jen vykřikují - to je děs, nebo to se nedá ani číst. Nějaké argumenty, které by vyvrátily, nebo se vztahovaly k obsahu by nebyly? Třeba alespoň takový komentář, jaký zde uvedl pan Matuška.

Někdo zde píše, že je to jak za dob Rudého práva, hmmm, asi ano, protože se "loajální lid" ohrazuje proti štvavým textům, ačkoliv třeba o té době, o které se autor zamýšlí, a má načteno, prozkoumáno, nemají ani ánuk, nebo jsou silně ideologicky, či hystericky založení, vidí jen černobíle, ačkoliv historie je opravdu barevná a podle historiků i někdy docela ohnutá směrem, který vyhovuje současnosti. A tu současnost beru obecně, kdysi byla současnost před rokem 89, teď je současnost tzv. žhavá :-).

5 6
možnosti
MD

Moc dobry clanek o lidech, o zivote, o pravde.

2 4
možnosti
Foto

pokud 200-300 lidí dojde k řadě cca 15 četníků a začne jim sahat na zbraně, jinak to skončit nemůže.

A tím méně za to může Masaryk.

8 1
možnosti
JC

Tož konkrétně za to mohl velící důstojník. A ministr vnitra, kterým byl tehdy, nemýlím-li se, vynikající člověk pan JUDr. Juraj Slávik. Na toho nedám dopustit, toho si velmi vážím (zemřel v roce 1969 v USA).

Ale stalo se to za presidenta Masaryka, to je prostě pravda.

3 0
možnosti
Foto

....jako když Rudé právo tiskne. Se slzou vzpomínám na tuto tiskovinu nejmilejší, největší a nejteplejší. A kde končívala.

Jak Voskovec a Werich slzeli, u toho jste byl?

A nezapomněl jste na ministra Rašína, kterého zavraždil komunistický fanatik?

Rv

7 4
možnosti
JC

Voskovec to napsal ve své knize Klobouk v křoví.

3 1
možnosti
JC

Vynikající článek, opět k zamyšlení.

Je fakt, že Vondráček to ve svých pamětech skutečně úplně přešel. A protože to psal za normalisačních komunistů, mohl to směle popsat. Ale nepopsal. Dost zvláštní. Dřív jsem si toho nevšiml, takže děkuji za upozornění.

Co se týče těch "pátečníků", tak Čapek určitě reagoval na střelbu v Duchcově. Ve sborníku Na břehu dnů je k tomu článek, pamatuji si to, i když se teď nevybavuji přesně obsah.

8 3
možnosti
MB

Vám to minulé fiasko nestačilo, že? ;-)

4 2
možnosti
  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,13
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik