Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

CORONA – a elektřina jde, voda z kohoutků teče, atd.

Současná epidemie odhalila také několik důležitých věcí. A sice, že bez VIP osobností, všelijakých tzv. celebrit, bez zpěváků, herců a jiných to jde, bez Milionu chvilek to jde, bez senátu to jde. A tak dále:

Bez devadesáti procent členů poslanecké sněmovny to jde.
Bez demobloku to jde.
Bez neziskových organizací to jde. 
Bez prominentních novinářů to jde. 
Bez bruselské demokracie a jejích směrnic to jde. 
Jen bez té pracující lůzy, která neví, koho správně volit, to NEJDE!!

Respektivě by to nešlo.

A tak to podstatné stále funguje: elektřina jde, voda z kouhoutků stále teče, stále je co jíst, vlaky jezdí, atd. A zejména zdravotnictví jede naplno.

Mimochodem, ta elektřina jde z energetiky a z rozvodů, které nám tady zanechala zničující zločinná komunistická diktatura. To je ta éra, o níž se zde nějací propagandisté vyjadřují, jak zničila naši zemi. No, já bych si zkázu představoval jinak.

Ač se to nebude líbit - stále ještě těžíme z důsledné socialistické zdravotní péče. Komunisté postavili za 40 let takovou spoustu nemocnic, že polistopadoví politici 30 let nedělají nic jiného, než ruší lůžka a komunistické nemocnice tak akorát modernizují - máme tak víc jak 3x větší lůžkovou kapacitu, než třeba Anglie. Závažným důvodem se zdá být také důslednost v očkování obyvatel, neboť totalitní systém nemusel našlapovat kolem podivínů a pošuků po špičkách a neexistovalo, že by si někdo dovolil neočkovat své děti - hrozila mu žaloba za zanedbání péče, což bylo velmi dobře. Dneska si pomatené slepice notují na sociálních sítích a odmítají očkovat své děti, protože si přečetly článek nějaké jiné, medicínsky naprosto nepolíbené husy, že je to pro děti nebezpečné. Přitom riziko nebýt očkován snad 100 000x převyšuje riziko z komplikací při očkování... no ale máme svobodu, že.

Už desítky let lékaři vědí, že vakcína na TBC překvapivě chrání i proti jiným nemocem alespoň do té míry, že průběh některých dalších nemocí zmírňuje. Zatímco ČSSR patřila do zemí, kde se důsledně celoplošně očkovalo, tak Itálie, Španělsko, Anglie, Francie a další západní země na plošné očkování z vysoka kašlaly a o USA vůbec nemá smysl mluvit. Na západě ale existují i výjimky - například soused Španělska - Portugalsko, které důsledně plošně očkovalo. Rozšíření pandemie viru a výše úmrtnosti tak nepřekvapivě dělí Evropu na východní blok, kde se důsledně očkovalo a na západ, kde na to více či méně vlády a obyvatelé kašlali. Právě na výjimkách jako je Portugalsko to vědce napadlo - bylo jim divné, že dva státy vedle sebe se stejně starým obyvatelstvem mají tak diametrálně rozdílný počet nakažených a úmrtí (ve Španělsku 6x relativně větší než v Portugalsku). Když se pak dostali k podrobným datům z Německa, tak to bylo jasné - zatímco my se na netu díváme jen na celková čísla, jakmile se dostanete na úroveň spolkových zemí, tak je vidět hranice mezi někdejším NSR a DDR, neboť i v DDR se důsledně očkovalo. Ten rozdíl je prý markantní ještě 30 let po sjednocení i přes to, že se již populace východního a západního Německa stěhováním částečně promíchala. Za malou úmrtnost vděčíme tak bývalému zdravotnictví a současnou včasnou a tvrdou prevencí šíření. Takže zas tak velká záhada, proč nemáme přeplněné márnice, to není.

A vůbec: celý náš postoj a postoj naší vlády je stále velice ovlivněn socialistickou ideologií, kdy – alespoň v propagandě – měl lidský život tu nejvyšší hodnotu (na rozdíl od „zavrženíhodného“ zisku v kapitalistických zemích). A na rozdíl od USA a dalších zemí, kde zdravotnictví a medicína je záležitostí převážně komerční, kde jde jen o kšeft a o zisky. Sice americká medicína je na vysoké úrovni – ale jen pro bohaté. Byly zajímavé informace od několika našich lékařek a zdravotnic, které žijí léta v USA, a pracují v tamním zdravotnictví, jak to tam vypadá. Podle jejich autentických svědectví to v USA namnoze vypadá jako v nějaké rozvojové zemi. To by se mnohým z nás vůbec, ale vůbec nelíbilo. Holt kapitalismus v anglosaské podobě. On postoj k životu a ke zdraví v USA je vůbec dost odlišný. V USA když padnete na ulici, tak vás lékař, který jde náhodou kolem, obejde – on má totiž pojištění jen na výkony na svém pracovišti. A kolik je v USA žalob na lékařské výkony, to bychom se divili. Na tom se živí doslova hordy právníků, kterých je tolik, jako už nikde jinde na světě. (Udává se, že v USA je více právníků, než ve „zbytku“ světa).

A Donaldík také horlivě tlačí na přechod na tzv. „normální“ provoz, čili upřednostňuje ekonomické zájmy nad životy a zdravím lidí. I když se uvádí, že během CORONY majetek několika amerických miliardářů narostl o 10%, zatímco CORONA postihuje v USA především chudinu (jak uvádí v posledních dnech západní zpravodajství: chudý Bronx v N.Y. postihuje hůře než bohatší Manhattan) – takže se vlastně v USA zas tak nic moc nestalo.

Vcelku je známé, že nějakých 50 miliónů obyvatel USA tvoří takovou chudinu, že děti z této chudiny mívají denně jen jedno pořádné jídlo a to ve školních jídelnách (a když jsou teď některé školy zavřené, tak nemají ani to). A uvádějí se také různá, ale dost vysoká čísla, jak je to se zdravotním zabezpečením. Někdy se uvádí, že nějakých 60 mil. obyvatel USA nemá zdravotní pojištění, neboť je pro ně příliš drahé, nebo jsou jiná čísla: 30 mil. žádné pojištění, a dalších asi 40 mil. jen nedostatečné.

Nicméně opatření k utlumení pandemie u nás byla důvodem k úvahám některých autorů o „svobodě“, „právním státě“, atd. Jaké to vágní pojmy! Jeden autor se tady rozběsnil na téma, že komunisti zničili naši zemi za 40 let, zatímco dnešní vláda to zvládne za 3 měsíce. Také: jaký to vágní pojem: zničit zemi. Co to je: zničit zemi.

Nikdy jsem nevlezl do partaje, komunistická diktatura mi byla, jako mnohým, vcelku protivná, ale zase jsem se s tím tolik nezatěžoval. A teprva stupidní antikomunistická propaganda po r.90 mě vybudila k tomu, že jsem už napsal poťouchlé příspěvky o tom, jak to hospodářsky u nás za minulé éry vypadalo. A těžko mohu považovat za zničení naší země prokazatelné reálie, když např. do r. 90 se u nás v ČR nastavěly zhruba 2 milióny bytů, že tady byl v r. 90 vyspělý průmysl, energetika, výkonné zemědělství, velmi dobré školství a zdravotnictví, atd. A právě náš přední hydrolog vzdal hold našim „předkům“ za to, jak do roku 1990 nastavěli přehrady, bez nichž bychom už na tom byli s vodou daleko hůře. (To mě rozesmálo: já bych pojem „předky“ řadil někam do středověku, ale ono se jednalo o zločinné komunisty, kteří tu nastavěli množství přehrad – také forma „zničení“ země).

No co, každý to může vidět po svém. A dnes přece existuje jen tzv. kapitalistický svět, takže ten svět by měl být báječně vystaraný, zejména v těch USA.

PS. Použity informace z veřejných zdrojů, z txtČTV a ze západních doku- a info-kanálů.
 

Autor: Josef Komárek | úterý 5.5.2020 13:33 | karma článku: 33,48 | přečteno: 882x
  • Další články autora

Josef Komárek

Skutečně stáli lidé ve frontách a nevěděli, zda se na ně dostane?

Tak to skutečně bylo! A to v letech 1945 až 50. A ke všemu ještě bylo v r.47 sucho a neúroda, na kterou nám USA odmítly prodat obilí, ale ze SSSR přišlo několik set tisíc tun. Žalostná byla úroveň zásobování zejména na venkově.

22.2.2024 v 12:55 | Karma: 33,29 | Přečteno: 1122x | Diskuse| Ostatní

Josef Komárek

Konečně se nastartuje ekonomika. Hallelujah.

A to hlavně výpovědí bez udání důvodů. Tahle rada nejchytřejších z chytrých oslnila i jednoho zdejšího autora a vypíchla ji i mladinká hlasatelka na ČTV. To před lety to viděl šéf Siemensu Peter Löscher jinak, když prohlásil:

8.2.2024 v 12:50 | Karma: 33,92 | Přečteno: 888x | Diskuse| Ostatní

Josef Komárek

Kamouček ouver (communications check over).

Tak tohle jsme slyšeli ze sluchátek na Klínovci v té mírové pohodě roku 1960. To hlásili ve dne v noci LOPáci, co jezdili v džípech na bavorské straně šumavské hranice. LOP byly americké Lehké Obrněné Pluky.

31.1.2024 v 12:50 | Karma: 17,17 | Přečteno: 447x | Diskuse| Ostatní

Josef Komárek

Jak je to s vražděním v době po vypuknutí svobody.

Tohle málokdo sleduje, ale už jsem o tom psal. Podle novodobé statistiky bylo v ČR v r.1989 zavražděno 140 lidí. Po vypuknutí svobody bylo za následujících 31 let povražděno zhruba 6600 lidí.

4.1.2024 v 13:50 | Karma: 18,64 | Přečteno: 568x | Diskuse| Ostatní

Josef Komárek

Je nejvyšší čas založit Ústav pro Studium Servilních a Lokajských Režimů.

Je prostě potřeba postavit studium a analýzu servility a lokajství na vědecké základy. Protože to přece není normální, aby v naší zemi tolik vládců a politiků sloužilo cizím zájmům a škodilo vlastní zemi.

23.11.2023 v 13:53 | Karma: 34,60 | Přečteno: 831x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  20:04

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Bizarní logistický hlavolam. Trump by šel do vězení i s prezidentskou ochrankou

27. dubna 2024  19:55

Americká tajná služba má na starosti ochranu prezidenta, ať už je zrovna v Oválné pracovně, nebo...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,13
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik