Nekončící příval pro-ruské propagandy na franc.-německém kanálu ARTE.

10. 01. 2019 13:50:41
Jeden náš generál trpí strachem před ruskou hrozbou, fantazíruje o hybridních válkách, atd. A chtěl by tuto hrozbu lépe vysvětlovat. A to chudák asi neví, co všechno vysílá francouzsko-německý kanál ARTE.

Tento kulturní TV kanál se úplně vyžívá v pro-ruské propagandě. Vždyť jen považte, jaký celodenní program měl tento kanál např. v neděli 23.12.: 5.00 Oblomov, franc.divadelní inscenace, 108 min., 11.10 Ruské divoké moře I, Ochotské moře, rak.dokument 44 min., 11.50. Ruské divoké moře II, Ochotské moře, rak.dokument 44 min., 12.40 Pátrání po starém Rusku: Petrohrad, dědictví po carech, něm.dokument, 44 min., 13.25 Pátrání po starém Rusku: Petrohrad, kouzlo bílých nocí, něm.dokument, 44 min, 14.10 Rasputin, vražda na carském dvoře, něm. dokument 52 min., 15.05 Geo – reportáž: Ermitáž, fr.-něm dokument, 52 min, 16:00 Marius Petipa, mistr klasického baletu, fr. dokument, 53 min, 17.25 Gala koncert z Petrohradu, fr. záznam, 75 min, 20.15 Káťa, nekorunovaná císařovna, fr.film 92 min. o milence cara Alexandra II (co později zahynul při atentátu anarchistů) s Romy Schneider, 21.50 Ruský balet v Mariinském divadle v Petrohradu, Raymonda. podle M.Petipy 135 min., 00.00 Oleg a nečekaná krása umění, Oleg Nikolajevič Karavajtšuk, šp. dokument 67 min.

Jak má potom nějaký prosťáček v sobě vybudovat tolik žádoucí nenávist k Rusku? To to ten generál nevidí? Jak to, že už dávno nezařídil rušení tohoto TV kanálu?

Já obdivuji Tvůrce klasického baletu – Francouze Maria Petipu. Nar. 1818, stal se divadelníkem a tanečníkem, v pol. 19 stol. přesídlil do Petrohradu, kde s Čajkovským vytvořili koncepci klasického baletu. Dožil a zemřel v Petrohradu, hrob má blízko hrobu Čajkovského. Zemřel kolem 1910, podle jeho chereografie se dodnes tančí klasické balety (balet Raymonda má hudbu od Glazunova spíš vykonstruovanou než napadnutou, ale baletní soubor Mariinského divadla je prostě světová špička).

Pro-ruskou propagandu nevysílá jen kulturní kanál ARTE. Pro-ruská propaganda se objevuje v západním vysílání neustále. A některá je skutečně okouzlující. Už 13.10.2015. jsem tu měl příspěvek na téma První školní den na Kamčatce (fotoreportáž). Byla to reportáž francouzských kameramanů z Kamčatky, kde zobrazili zejména roztomilé holčičky s těmi jejich obrovskými mašlemi a v bílých punčoškách, všechny dětičky byly načinčané, i chlapečkové, ti měli oblečky, a všechny děti nesly velké luxusní kytice, neboť v Rusku je zvykem obdarovat učitelky kyticemi hned první den školy (nejen v Rusku, i na Ukrajině, také v Kazachstánu, atd.).

Moc hezká byla také o vánocích Eis-Gala z Ingolstadtu, kde německý moderátor (Putinův zaprodanec) neustále velebil ruské krasobruslaře(-ky), kterých tam vystupovala řada. A kolik je na západních kanálech reporáží z celého Ruska!

A tak to má naše oficiální propaganda se mnou těžké – nedaří se jí ve mně vytvořit nenávist vůči Rusku (je snad Rusko horší mocností než jiné mocnosti?). Mně se spíš zdá, že c.k. kretenismus vídeňské monarchie přežil do dneška – v instancích vojenského paktu NATO. Svědčí o tom zejména výroky onoho generála, který pobyl v instancích NATO příliš dlouhou dobu, než aby si zachoval soudnost. (Na vojně jsme kdysi taková individua označovali jako khaki-mozky. Jak fungují khaki-mozky také doložil příklad z Německa: v tom loňském horkém a vyprahlém počasí vojáci nepřišli na nic chytřejšího, než v severoněmeckém vojenském prostoru, tvořeném křovinami, vřesovišti a rašeliništi, vystřelovali jakési rakety. Samozřejmě to tam chytlo a pak hořelo a zamořilo čoudem rozsáhlé území po zbytek léta, než to uhasily podzimní deště).

Ale fantasírování o hybridních válkách, které s námi Rusko vede, také není nic nového pod sluncem. O tom se píše už ve Švejkovi v jeho budějovické anabázi. Na četnické stanice se tehdy dostávaly tajné rezerváty o ruské hrozbě: ...do Čech se dostává velké množství ruských vyzvědačů, kteří vedou mezi českým obyvatelstvem velezrádnou propagandu, ..., atd. Hašek také píše o rakouských generálech, kteří byli později internováni v ústavech pro takové duševní poruchy zařízených. (Výše uvedený pojem c.k. kretenismus je také ze Švejka).

O tom jak nás Rusko napadne jsem se ostatně i já zamyslil v příspěvku „Jakou je Rusko pro nás hrozbou (podle Savčenkové)?“ v lednu 1917. Byla to ovšem ironie.

U těch vojáků se ale člověk nediví. O vojáčkování se roztomile vyjádřil už Tolstoj, když napsal: Bible praví, že nečinnost, zahálka, byla podmínkou blaženosti prvního člověka před jeho pádem. Sklon k zahálce mu zůstal i po jeho pádu, avšak kletba na člověku stále lpí a neprojevuje se jen tím, že musíme chléb svůj dobývat v potu tváře, nýbrž i tím, že ani nemůžeme být nečinní a nic si z toho nedělat. Oddáváme-li se zahálce, činí nám tajný hlas výtky. Kdyby byl člověk v nečinnosti schopen dosáhnout pocitu, že je užitečný a ža plní svou povinnost, našel by v něm alespoň kousek prvotní blaženosti. A takové povinné zahálce bez výčitek svědomí se těší celý jeden stav – stav vojenský. A právě tato povinná zahálka bez výčitek svědomí byla a bude hlavní příčinou, proč je vojenská služba tak přitažlivá. Tolik Tolstoj.

Pro mne osobně je stále největší hrozbou pro nás a pro Evropu vůbec sousední Německo. A to nikoliv nějakými vojenskými výboji (na podzim uváděli, že jen třetina německých tanků, tj. asi 50 ks je akce schopná), ale tamní zpravodajství mne prakticky denně přesvědčuje o tom, že dobré dvě třetiny až tři čtvrtiny obyvatelstva mají už mozky vymyté multi-kulti propagandou a horlivě proporují nejen trvalé, ale ještě intensivnější navážení černochů z Afriky a Arabů z Orientu do Evropy. Na podzim měla velkou konferenci strana zelených (v posledních volbách velice úspěšná), a samozřejmě v ní všichni rozhodně podporují UN-migrační pakt a potvrzují nárok všelijakých klimatických „uprchlíků“ na cestu do Evropy, vždyť přece evropani zavinili KLIMAWANDEL – tj. klimatickou změnu ve světě. A tak musejí přece poskytovat útočiště všem těm tzv. uprchlíkům, kteří se tím cítí být poškozeni.

V německém parlamentu také před Vánocemi probírali ten UN-Migrationspakt, ale dost rychle se všichni shodli: sláva!, hurá!, nic lepšího už UN nemohl vymyslet, to bereme!

Myslím, že pan Hannig trpí poněkud ilusí, že protiimigrační strana AfD narůstá na vlivu – já to tak nevidím, její popularita se stále pohybuje tak kolem 15% a dál neroste (to zelení jsou na tom o 5% lépe). Nejvyšší je paradoxně na východě na území bývalé DDR, nejspíš jsou bývalí dederóni odolnější proti vymývání mozků multi-kulti propagandou.

Velmi zajímavé a k zamyšlení je také vědomí, kdo vlastně teď Evropu vede podle mého soudu do zkázy. Namnoze lidé bez budoucnosti, tj. lidé bez dětí. Macron, francouzský prezident, nemá děti (ostatně jak mohli Francouzi zvolit presidentem člověka, který se v mládí nezmohl ani na to nabalit si nějakou holku). Německá kancléřka Angela Merkel nemá děti (to aspoň nová AKK, čili Angela č.2 má tři). Rakouský kancléř Sebastian K. nemá děti. Britská premiérka Theresa May nemá děti. Italský premiér Paolo Gentiloni nemá děti. Holandský Mark Rutte, Švédský Stefan Löfven, Lucemburský Xavier Bettel, Skotská Nicola Sturgeonova - nikdo z nich nemá děti. Jean-Claude Juncker, předseda Evropské komise, nemá děti. Paradoxně je vidět, že příliš velký a nepřiměřený počet lidí, kteří rozhodují o budoucnosti Evropy, nemá na budoucnosti žádný přímý zájem. Tudíž po nás potopa! Kdo nás to proboha vede?! Je to pouhá náhoda? A Havel? Ten taky neměl děti... (Informace o těchto politicích vyšťáral na netu jeden známý).

A tak mohu jen útrpně kroutit hlavou nad tím, jak Němci před Vánocemi ohraničili své vánoční trhy betonovými hradbami, to na ochranu proti teroristům – a už se nad tím ani nepozastavují, už jim to připadá normální. Ostatně Vánoce do islámské západní Evropy vlastně nepatří – takže co? Ty už se dlouho v záp. Evropě slavit nebudou.

Zde na blogu se rozpoutala diskuse k našim zpravodajcům. No nevím. Konec konců je zajímavé, že k názorům, které mám, jsem nedospěl v důsledku nějaké ruské propagandy, ta se ke mně nedostává, ani vůbec nevím, kde bych ji měl hledat (a ruští špióni také ke mně nenašli cestu). Naopak se ke mně dostává jen západní zpravodajství (už skoro půl století) – tak nevím, v čem se vlastně jakési pofidérní hybridní války projevují. Pro mne je pořád největší hrozbou – a vůbec ne hybridní – afrikanisace a islamisace Evropy (tedy západní Evropy – o níž někteří naivkové zde jásají, jak jsme do těch struktur poislámštěné západní Evropy pevně „ukotveni“ – proboha jen to ne!).

I když musím připustit, že ruskou propagandou do určité míry indoktrinován jsem – a to Tolstým. Tolstého považuji za jednoho z největších světových literátů, a zejména za vynikajícího historika (předpokládám, že po zásahu BIS ho ve školách zakážou). Ono málo historiků dokáže pojednávat dějiny z hlediska doby, ve které ty dějiny probíhaly, a nikoliv z hlediska doby daleko pozdější. To Tolstoj zvládal perfektně.

Autor: Josef Komárek | čtvrtek 10.1.2019 13:50 | karma článku: 36.75 | přečteno: 1325x

Další články blogera

Josef Komárek

Skutečně stáli lidé ve frontách a nevěděli, zda se na ně dostane?

Tak to skutečně bylo! A to v letech 1945 až 50. A ke všemu ještě bylo v r.47 sucho a neúroda, na kterou nám USA odmítly prodat obilí, ale ze SSSR přišlo několik set tisíc tun. Žalostná byla úroveň zásobování zejména na venkově.

22.2.2024 v 12:55 | Karma článku: 33.17 | Přečteno: 1117 | Diskuse

Josef Komárek

Konečně se nastartuje ekonomika. Hallelujah.

A to hlavně výpovědí bez udání důvodů. Tahle rada nejchytřejších z chytrých oslnila i jednoho zdejšího autora a vypíchla ji i mladinká hlasatelka na ČTV. To před lety to viděl šéf Siemensu Peter Löscher jinak, když prohlásil:

8.2.2024 v 12:50 | Karma článku: 33.86 | Přečteno: 874 | Diskuse

Josef Komárek

Kamouček ouver (communications check over).

Tak tohle jsme slyšeli ze sluchátek na Klínovci v té mírové pohodě roku 1960. To hlásili ve dne v noci LOPáci, co jezdili v džípech na bavorské straně šumavské hranice. LOP byly americké Lehké Obrněné Pluky.

31.1.2024 v 12:50 | Karma článku: 16.94 | Přečteno: 444 | Diskuse

Josef Komárek

Jak je to s vražděním v době po vypuknutí svobody.

Tohle málokdo sleduje, ale už jsem o tom psal. Podle novodobé statistiky bylo v ČR v r.1989 zavražděno 140 lidí. Po vypuknutí svobody bylo za následujících 31 let povražděno zhruba 6600 lidí.

4.1.2024 v 13:50 | Karma článku: 18.64 | Přečteno: 567 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 25.76 | Přečteno: 439 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.40 | Přečteno: 298 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 518 | Diskuse
Počet článků 156 Celková karma 27.99 Průměrná čtenost 1567
Senior - bývalý systémový inženýr.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...