Co s obyvatelstvem v různých „shithole countries“?

17. 01. 2018 13:07:03
Donaldík nedávno vybudil mnoho ušlechtilých idealistů svým rázným výrokem, že USA už nestojí o příliv migrantů z různých zadků světa. Měl na mysli Haiti, a některé africké země. Snad to nebylo tak řečeno, ale tak se to rozšířilo.

Mám čas na zbytečnosti a tak se také zamýšlím o rozbíhající se světové katastrofě. Už jsem v jednom příspěvku napsal, že nás čekají ve 21.století nemalé problémy. Já vidím tři zkázonosné, které už způsobují probíhající světovou katastrofu: klimatickou změnu (ta už probíhá, některé země postihuje suchem, jiné tajfuny, čímž se stávají oblasti světa neobyvatelnými), populační explosi (zejména v Africe, kde týdně přibývá milión obyvatel, ale i v Orientu a v Asii - kampak se ti všichni pohrnou?) – a islám.

Také bavorský ministr Gerd Müller varoval před pohybem až 100 miliónů uprchlíků z Afriky směr sever. Tento pán vůbec hlásá, že budoucnost světa určí dění v Africe.

Semtam jsem se dočetl o tzv. sociálním darwinismu. Také je zřejmé, že antirasistické propagandě se podařilo úplně umlčet jakékoliv úvahy o odlišnosti ras a o pochmurných perspektivách lidstva. Je jasné, že ve volné přírodě se nemůže jakýkoliv živočišný druh neomezeně přemnožovat – proč by teda člověk měl?

Ale ať nějaký bílý Evropan teď zkusí hlásat, že za přemnožování lidského druhu v těch nejubožejších oblastech světa bílí Evropané nenesou odpovědnost, a že když už tam nemají co jíst, tak je prostě normální, že budou masově hynout. A první hynou vždy mláďata. Také normální.

A aby to nebylo tak jednoduché, tak mnohé nejubožejší oblasti světa jsou zmítány kmenovými, občanskými a náboženskými válkami. Pan Cyril Höschel správně upozorňuje, že kdekoliv (tj. v Africe, Orientu, Asii) dochází ke krvavým konfliktům, tak na jedné nebo na obou stranách konfliktu figuruje islám (a zbraní a munice k tomu mají od průmyslových zemí vždy dostatek).

Také Caritas International bije na poplach: na světě je tolik ohnisek agrese jako už dávno ne! „Máme co do činění s nemírovým světem, ve kterém panuje tolik konfliktů, jako už dávno ne. Kromě toho trpí čím dál víc lidí na následky sucha, požárů nebo naopak příliš mnoho deště“.

To pravil ke konci roku 2017 Oliver Müller, vedoucí charitativní organisace Caritas International, která působí v 70 zemích světa. Také jsem si toho všimnul a už komentoval. Nepochybně jsem už popudil některé čtenáře, když jsem uvedl, že v letech 1970-90 jsme paradoxně v Evropě prožívali nejklidnější a nejmírovější údobí celé poválečné éry. A po roce 90 jsme si dělali iluse, že po pádu komunismu se svět změní v libě zavánějící záhon růží. A k tomu už vůbec nedošlo!

A soudobí „učenci“ nejsou schopni se k těmto problémům postavit čelem (o tom se už myslím před lety zmiňoval zdejší autor Jaromír P. – bohužel jsem si tehdy ten příspěvek neuložil). Dokonce pokud by někdo prohlásil něco nevhodného, byl by ukřičen. Nevím, jak by se tento problém měl celosvětově řešit. Ale určitě ne tak, že se z těch nejubožejších zemí nalákají do Evropy převážně zdatní muži ve věku 15 – 30 let, zarytě se začnou označovat za tzv. „uprchlíky“, a ti největší ubožáci v těch zemích, tj. ženské s kupami dětí a staří lidé se v těch zemích ponechají svému osudu. Tedy také smrti hladem. A to se ještě „sluníčkáři“ v Německu i jinde cítí bůhvíjak ušlechtile. Jak to, že nejsou sto pochopit, že páchají ve skutečnosti zlo.

Už léta se v západním zpravodajství objevují reportáže, že černošská rodina v Africe se v podstatě rozpadla (pokud vůbec někdy existovala), muži se o rodiny a děti nestarají a vše zůstává na krku černošským ženám. A jsou ty reportáže hodnověrné? Nejspíš jsou! Dosvědčují tuto situaci záběry tisícihlavých zástupů tzv. uprchlíků, dovážených „ušlechtilými“ pašeráckými organisacemi z Afriky do italských přístavů. Obvykle to bývají jen samí zdatní muži, žen a dětí tam bývá minimum, nebo také vůbec žádné.

Zarážející je také, kolik se vede propagandy o údajném „multi-kulti obohacování“ migranty v zemích zaslíbených, avšak žádný „učenec“ se neodváží rozvíjet úvahy o tom, že útěk tzv. uprchlíků znamená zároveň ochuzení těch nejubožejších zemí světa, přinejmenším o zdatné pracovní síly (pokud by se jim teda vůbec chtělo pracovat).

Ta reakce těch pomluvených zemí byla rozhorlená, Donaldík by se prý měl omluvit. Jenomže: kdyby ty země nebyly zadky světa, proč by se jinak jejich obyvatelé s takovou vervou snažili vecpat se do USA a do Evropy. Z blahobytu by přece neutíkali, no né?

A ve srovnání s těmito narůstajícími světovými problémy mně naše problémečky jak za minulé éry, tak i v současnosti připadají jako nicotné. Nedělejme si také iluse, že nás se to netýká – ony nás už tyto problémy zasahují.

(Psáno k tzv. „dni uprchlíků“, což bylo asi 14.ledna).

Autor: Josef Komárek | středa 17.1.2018 13:07 | karma článku: 32.31 | přečteno: 866x

Další články blogera

Josef Komárek

Skutečně stáli lidé ve frontách a nevěděli, zda se na ně dostane?

Tak to skutečně bylo! A to v letech 1945 až 50. A ke všemu ještě bylo v r.47 sucho a neúroda, na kterou nám USA odmítly prodat obilí, ale ze SSSR přišlo několik set tisíc tun. Žalostná byla úroveň zásobování zejména na venkově.

22.2.2024 v 12:55 | Karma článku: 33.11 | Přečteno: 1117 | Diskuse

Josef Komárek

Konečně se nastartuje ekonomika. Hallelujah.

A to hlavně výpovědí bez udání důvodů. Tahle rada nejchytřejších z chytrých oslnila i jednoho zdejšího autora a vypíchla ji i mladinká hlasatelka na ČTV. To před lety to viděl šéf Siemensu Peter Löscher jinak, když prohlásil:

8.2.2024 v 12:50 | Karma článku: 33.86 | Přečteno: 874 | Diskuse

Josef Komárek

Kamouček ouver (communications check over).

Tak tohle jsme slyšeli ze sluchátek na Klínovci v té mírové pohodě roku 1960. To hlásili ve dne v noci LOPáci, co jezdili v džípech na bavorské straně šumavské hranice. LOP byly americké Lehké Obrněné Pluky.

31.1.2024 v 12:50 | Karma článku: 16.71 | Přečteno: 443 | Diskuse

Josef Komárek

Jak je to s vražděním v době po vypuknutí svobody.

Tohle málokdo sleduje, ale už jsem o tom psal. Podle novodobé statistiky bylo v ČR v r.1989 zavražděno 140 lidí. Po vypuknutí svobody bylo za následujících 31 let povražděno zhruba 6600 lidí.

4.1.2024 v 13:50 | Karma článku: 18.64 | Přečteno: 567 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 26 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 8.14 | Přečteno: 203 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 4.71 | Přečteno: 78 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 20.88 | Přečteno: 515 | Diskuse

Michal Merhaut

František Dvořák – archeologií proti nacistům

Do dveří kolínského muzea vešlo několik mužů, jeden po druhém, s potřebným časovým rozestupem. Hlavní bylo, ničím na sebe nepoutat pozornost okolí. Byl letní podvečer roku 1941.

18.3.2024 v 8:12 | Karma článku: 16.08 | Přečteno: 224 | Diskuse
Počet článků 156 Celková karma 27.89 Průměrná čtenost 1566
Senior - bývalý systémový inženýr.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...