Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tableau presidentských kandidátů - kolik je mezi nimi naprostých nul.

A k tomu ještě platí zákon HLAVA XXII: podle tohoto zákona (který jsem si upravil) řada z těch, co se derou  do funkce presidenta republiky, zároveň tím potvrzují, že to nemají v hlavě v pořádku.

A nejhorší jsou ti, které dosud nikdo neznal, ale oni se určitého dne náhle probudí a rozhodnou se že oni jsou ti praví ušlechtilí k takové herecké roli. Dnes už je naděje, že se presidentských voleb dožiji, a tak určitě nebudu volit nějakého pseudointelektuálního žvanila, který by ohromoval (spíše nudil) národ jen bezobsažnými projevy. O takové nuly zájem nemám - a bohužel  jich je mezi kandidáty většina.

Ostatně převážně samé nuly vstoupily i do minulých presidentských voleb. Dnes se hlásí arogantní nuly, o kterých nevím vůbec nic, většinu z nich jsem v životě neviděl, jejich jména neslyšel. Jak si mohou něco takového vůbec dovolit? Příčinu toho vidím jednoduše: nemají to v hlavě v pořádku. Jak může někoho z nich napadnout vyzývat mne k toleranci vůči zkáze naší kultury a evropské civilisace vůbec. Takovou stupidnost nenapadlo ani dřívější komunistickou diktaturu.

A speciálně pro pana Drahoše bych měl nápad na daleko efektnější herecké role v závěru jeho života. Móóóc by se hodil na role postarších elegantních gentlemounů ve veledílech Rosamunde Pilcher. Na nějakém tom zámku ve slunném Skotsku. Tam by se jeho nudná elegantní tvář  velmi hodila. A že prý se dere o tuto roli proto, že ho pojal strach o naši demokracii. A v který den to bylo? To si dosud nepovšiml pan Drahoš, že naší demokracie už ubývá roky? Dílem rozhodnutími našich politiků, a dílem diktátem z EU. Už léta tady píše řada autorů fundované příspěvky na toto téma. To se pan Drahoš mohl už zapojit dávno - ale neučinil tak. Neohradil se ani proti zvlášť nesmyslným výplodům akademiků z těch obskurních pražských, brněnských nebo libereckých universit.

Pro mne nebyly ty výplody zas tak překvapující. Nezapomínám, že polovina účastníků Wannseekonfrenz měla universitní vzdělání. Doktorát z filosofie měl i Goebbels. A byla v Německu ve 30.letech asi stovka universitních akademiků, kteří tvořivě rozvíjeli nacistické a antisemitské ideologie. Takže to, že je někdo universitní akademik, to neznamená vůbec nic. Dokonce naopak: může to znamenat úplně deformovaný mozek a myšlení. Ostatně deformované myšlení předvádí řada akademických hodnostářů u nás i v Evropě.

Jedna autorka si tady povzdechla, že že má už dost staré rodiče, a ti že by se chtěli dožít ještě nějakého noblesního presidenta. Proboha jen to ne! Noblesní panák by se právě hodil jen na nějakou tu roli zámeckého pána ve veledílech Rosamunde Pilcher. Což je ten problém: zdá se, že mnoho voličů (voliček?) pohlíží na volené kandidáty jako na módní panáky.

Pořád platí, že president ČR je také nejvyšším armádním velitelem. A to vyžaduje člověka rozhodného a rasantního. A především člověka tvrdě obhajujícího zájmy našeho národa. A ne servilního lokaje cizích zájmů - takových už jsme tu měli dost. Neměl by příliš zastávat vazby na islámskou západní Evropu, a jen rozumně podporovat zbrojení. To já, desátník v záloze (cha!) jsem přesvědčen, že pro skutečnou obranu naší země by úplně stačily levné pěchotní zbraně. Naše armáda by chtěl dokonce nové rakety za 12 miliard - takže další šrot. Na koho je chce vystřelovat? Na ty pašerácké logistické organizace ve středomoří?

A existuje i pasivní obrana. Ve filmu Kdyby tisíc klarinetů (1964) má Brejchová skvělý oslavný projev na civilisační výdobytek: ostnatý drát. Tak doba teď pokročila: dnešní technologie vyrábí už žiletkové dráty s vynikajícím účinkem. Toho využili aktivní Maďaři - a úspěšně. Ale samozřejmě nejjednoduší by bylo všechny vetřelce vracet zpět, mají toho v svých zemích na práci dost.

Pobavil mne provokativní Orbán, když ještě za to chtěl od EU 400  mil.E jako polovinu investice. Ale Orbán je vůbec frajer: zcela bezostyšně prohlásil svou zemi za "immigration-free-zone" (MDRtext 8.11). To jsou holt Maďaři, projevili svéhlavost v pol. 19.století, kdy si na Vídni vydupali duální systém, v r.1956, 1989, a nyní zase. Zásadově se chová i Polsko. I nový předseda vlády Morawiecki nadále odmítá tzv. uprchíky. Řekl k tomu: "Poláci jsou hrdý, významný, velký národ". Nepřipustíme žádné vydírání (ARDtext 9.12).

Autor Jiří H. už před časem doporučil panu Drahošovi aby se nějak vybarvil. Což už se stalo: podporuje ještě více Sorose, označuje náš národ za nesvéprávný, atd. Ale něco se musí panu Drahošovi uznat: dokáže rozeznat a definovat skutečnou elitu naší země, tj. Markétu Š. Jaromíra P., a další. Že by jim záviděl? Sám se neodvážil sem něco napsat.

Uvědomuji si také, že problémy s presidenty mají i jiné země. Ve Francii, v Německu - ti jejich presidenti nejsou nic moc. V Německu páchali i ostudy, ve Francii jezdil za herečkou na motocyklu. A teď mají presidenta, který se v mládí nezmohl ani na to  nabalit si nějakou holku. A to právě ve Francii?!

Výhodu mají monarchie, ty žádné presidenty nepotřebují. A někteří monarchové projevují obdivuhodnou odhodlanost: např. britská královna se vždy statečně pomodlí za oběti teroristických útoků v Anglii. Jistě to pozůstalí ocení a přinese jim to útěchu

A u nás bude volba presidenta mít značný význam. Ony nás čekají ve 21.století nemalé problémy. Já vidím tři zkázonosné, které už způsobují probíhající světovou katastrofu: klimatickou změnu (ta už probíhá, některé země postihuje suchem, jiné tajfuny, čímž se stávají oblasti světa neobyvatelnými), populační explosi (zejména v Africe kde týdně přibývá milión obyvatel, ale i v Orientu a v Asii - kampak se ti všichni pohrnou?) a islám.

Proti tomu mně připadají naše bývalé problémečky ve druhé polovině 20.století jako nicotné.

 

 

Autor: Josef Komárek | úterý 19.12.2017 13:43 | karma článku: 31,34 | přečteno: 1047x
  • Další články autora

Josef Komárek

Skutečně stáli lidé ve frontách a nevěděli, zda se na ně dostane?

Tak to skutečně bylo! A to v letech 1945 až 50. A ke všemu ještě bylo v r.47 sucho a neúroda, na kterou nám USA odmítly prodat obilí, ale ze SSSR přišlo několik set tisíc tun. Žalostná byla úroveň zásobování zejména na venkově.

22.2.2024 v 12:55 | Karma: 33,29 | Přečteno: 1122x | Diskuse| Ostatní

Josef Komárek

Konečně se nastartuje ekonomika. Hallelujah.

A to hlavně výpovědí bez udání důvodů. Tahle rada nejchytřejších z chytrých oslnila i jednoho zdejšího autora a vypíchla ji i mladinká hlasatelka na ČTV. To před lety to viděl šéf Siemensu Peter Löscher jinak, když prohlásil:

8.2.2024 v 12:50 | Karma: 33,92 | Přečteno: 888x | Diskuse| Ostatní

Josef Komárek

Kamouček ouver (communications check over).

Tak tohle jsme slyšeli ze sluchátek na Klínovci v té mírové pohodě roku 1960. To hlásili ve dne v noci LOPáci, co jezdili v džípech na bavorské straně šumavské hranice. LOP byly americké Lehké Obrněné Pluky.

31.1.2024 v 12:50 | Karma: 17,17 | Přečteno: 447x | Diskuse| Ostatní

Josef Komárek

Jak je to s vražděním v době po vypuknutí svobody.

Tohle málokdo sleduje, ale už jsem o tom psal. Podle novodobé statistiky bylo v ČR v r.1989 zavražděno 140 lidí. Po vypuknutí svobody bylo za následujících 31 let povražděno zhruba 6600 lidí.

4.1.2024 v 13:50 | Karma: 18,64 | Přečteno: 568x | Diskuse| Ostatní

Josef Komárek

Je nejvyšší čas založit Ústav pro Studium Servilních a Lokajských Režimů.

Je prostě potřeba postavit studium a analýzu servility a lokajství na vědecké základy. Protože to přece není normální, aby v naší zemi tolik vládců a politiků sloužilo cizím zájmům a škodilo vlastní zemi.

23.11.2023 v 13:53 | Karma: 34,60 | Přečteno: 831x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Strážníci v ulicích naháněli bagr, opilý řidič si jel pro cigarety

26. dubna 2024  15:42

Městská policie z Krupky na Teplicku zveřejnila video z netradičního zásahu svých strážníků. Ti...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 156
  • Celková karma 28,13
  • Průměrná čtenost 1567x
Senior - bývalý systémový inženýr.

Seznam rubrik