Josef Komárek

Kolaboranti a vlastizrádci v čele státu – české prokletí.

23. 08. 2016 12:45:00
Před časem jsem psal, jak náš národ po válce účtoval s protektorátními kolaboranty a vlastizrádci. Sem tam se dokonce někteří zastřelili sami, jako např. Emanuel Moravec. Udělal dobře – ono je přece jenom lepší se zastřelit sám...

...než být rozlíceným davem vytahován za oprátku na nějaký ten kandelábr.

Typické je na našich kolaborantech v různých historických obdobích zejména jejich shodné přesvědčení – jsou přesvědčeni, že jen oni vědí co je správné a tím, že slouží cizím zájmům, vlastně národu dobře činí.

Nápadná je také podoba jejich projevů: kdo má čas a náladu brouzdat po knihovnách a číst knižní historie, tak zjistí, že projevy Emanuela Moravce se vlastně nijak neliší od projevů současných kolaborantů – stačí jen vyměnit pojem Velkoněmecká říše za novodobé pojmy jako je EU, NATO apod. Jinak jsou ty projevy v principu shodné: jak se nám pod nimi bude dobře žít, jak je v našem zájmu s nimi vycházet v dobrém, jak nás ochrání atd. U některých projevů Emanuela Moravce by dokonce stačilo zaměnit pojem Německá říše jen za pouhé Německo a projev by mohl být použit v původním znění.

Ale shodné jsou i konce těch kolaborantů: někteří spáchali sebevraždu, někteří skončili na popravištích, někteří ve vězeních, a pokud zemřeli přirozenou cestou, tak i ti upadli do všeobecného opovržení a historie na ně plivla (což platí zejména pro normalizační kolaboranty – i když ti konec konců zkázu naší země nezpůsobili).

Také následky zrádného úsilí těch kolaborantů byly vždy negativní: buď stály přímo lidské životy, nebo alespoň otrávily životy spousty lidí na hodně dlouho.

Jsou samozřejmě i jiné národy, které se nemají svými předáky moc co chlubit. Např. i Angličané, Francouzi a zejména Němci. My na Anglánech vidíme hlavně Churchilla. Ale ten si mezi válkami ani neškrtnul. Těch dvacet let promarněných Baldwinem, Ramsay Mac Donaldem, Chamberlainem – jaký to sled bezpáteřné prostřednosti! – museli pak Britové tvrdě zaplatit. Ti alespoň neměli žádného kolaboranta a vlastizrádce – tedy v čele státu. I když servilního „usmiřovače“ měli, který cestami do Berchtesgadenu, po té do Godesbergu a nakonec do Mnichova nedosáhl ničeho jiného než zrady na Češích a zneuctění Anglie a Francie (částečně citáty z anglické knihy Nesmrtelný seržant). To Francouzi kolaboranty a vlastizrádce měli, jak ve vládních funkcích, tak i v umělecké frontě. A úpadek Francie před válkou a za války je dostatečně známý. (Ono je vůbec zajímavé, jak nemožné předáky mají některé národy: vždyť Japonci se pustili do války s USA v době, kdy Japonsko vyrábělo 7 mil.t ročně železa a USA 100 mil.t. Ale teď už jsou japonští předáci zodpovědní: v r.2013 přijali 6 migrantů, v r.2014 – 11, ve 2015 – 27, Japonsko naprosto odmítá narušení homogenity země – údaje z ARDtext 23.1.2016).

Ovšem smůlu na předáky mají především Němci, přinejmenším na některé. V jedné historické knize je snímek z konce války, kde na rozbořené ruině je vápnem napsáno: Dazu brauchte Hitler 12 Jahre Zeit.

V současné době se projevují Němci (a nejen ti) dost sentimentálně – jak někde teroristi povraždí pár lidí, hned tam občané vyplní položením květin desítky metrů čtverečních (mají z toho pochybnou radost floristky? Takový kšeft! A těch svíček!). K tomu by patřil jiný nápis. Jenže kolik let k tomu potřebovala panovnice Merkel, či jiní politici?

Mimochodem: je skoro zázrakem, že si nějaký Němec vůbec na konci války dovolil napsat na ruinu, že na tohle potřeboval Hitler 12 let. Vždyť Němci ukázněně bojovali nejen do posledních dnů války, ale dokonce do posledních hodin. Zrovna tak teď ve své většině ukázněně vůbec nedávají vinu panovnici Merkel za teroristické útoky v Německu. Stále stejná nátura.

Ale doba se přece jenom trochu změnila: pro mnichovský diktát si servilní státní prezident Hácha jel do Berlína k Hitlerovi sám. To teď panovnice Merkel jede komandovat neméně servilního předsedu vlády osobně. Výsledky ovšem budou stejné, nejspíš ještě horší.

Hitlerovi se nakonec nepodařilo vytvořit Evropu Nového Řádu. Ale teď už je podle mne civilizační zkáza západní Evropy neodvratitelná (už probíhá). Připojí k tomu naši kolaboranti také naši zem? A budeme k tomu jen přihlížet?

Autor: Josef Komárek | karma: 42.13 | přečteno: 2793 ×
Poslední články autora